24.09.2022 |
Territoris.cat

Soses, Sudanell, Seròs i Montoliu de Lleida es van incorporar aquest diumenge a la recollida porta a porta

Els recipients de la recollida pora a porta a Soses portada
Els recipients de la recollida pora a porta a Soses portada
Soses, Sudanell, Seròs i Montoliu de Lleida es van incorporar aquest diumenge a la recollida porta a porta

SosesSudanell, Seròs i Montoliu de Lleida van arrencar aquest diumenge el nou sistema de recollida de brossa porta a porta, un sistema que han implantat vint-i-dos municipis de la comarca del Segrià, amb l'objectiu de reduir la quantitat de fracció resta que es destina a l'abocador i eliminar el contingut de matèria orgànica, així com reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacles respecte el model actual.

Els desplegament es va iniciar el dia 1 d'octubre als municipis d'Artesa de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Els Alamús, Aspa, Sunyer i Corbins. Continuarà a Almatret, la Granja d'Escarp, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Sarroca de Lleida i Torrebesses a partir del 29 d'octubreAlfarràs, Almenar i Alguaire, s'incorporaran al nou sistema a partir del 19 de novembre i cloura el desplegament de la recollida porta a porta Alcarràs a partir del 10 de desembre.

Els municipis adherits aconseguiran un cost net global favorable, gràcies a una reducció del cost de tractament i un augment dels ingressos del retorn del cànon

Des dels Ajuntaments han demanat la col·laboració dels veïns, conscients que aquest canvi necessita un període d'adaptació, i la comprensió davant les contingències que puguin sorgir en l'etapa inicial de la implantació del servei.

Inici del sistema porta a porta a la comarca del SegriàLes àrees d'aportació en les que es trobaven els contenidors de les diferents fraccions de brossa, es retiraran progresivament per la qual cosa els usuaris hauran de dipositar la fracció pertinent del dia, a les nou del vespre, a la porta del domicili. Des dels consistoris aconsellen baixar els cubells de nit i deixar-los en un lloc visible, perquè queda per establir l'horari definitiu de recollida.

Actualment els índexs de recollida selectiva del Segrià ens situen a la cua de les comarques catalanes

Malgrat això, els consistoris confien plenament en la bona predisposició de tots els usuaris per tal de poder resoldre les possibles incidències amb l'ajut dels responsables de la recollida, es poden dirigir a les oficines dels corresponents Ajuntament o al web del Porta a Porta del Segrià. 

Cal recordar que actualment els índexs de recollida selectiva del Segrià se situa a la cua de les comarques catalanes, per aquest motiu l'actuació pretén aconseguir incrementar la recollida selectiva fins al 70%, i millorar la qualitat de la recollida selectiva, especialment en les fraccions d'envasos i matèria orgànica.

Soses, Sudanell, Seròs i Montoliu de Lleida es van incorporar aquest diumenge a la recollida porta a porta
comentaris