El temporal de neu afecta la meitat de les oliveres del Segrià Sec

Ara, la principal preocupació de la pagesia i les cooperatives és l'efecte que el fred intens dels darrers dies pot tenir, afegit als efectes de la nevada i arbres amb danys poc importants podrien empitjorar per les glaçades
Danys a les olivera dels municipis del Segrià Sec
photo_camera Danys a les olivera dels municipis del Segrià Sec

El pas del temporal de fred i neu Filomena pel Segrià ha causat afectacions de diferents graus a pràcticament la meitat de les oliveres de la zona d'influència de la Comunitat de Municipis Segrià Sec.

En la major part dels casos els danys són poc importants, però es calcula que entre el 5% i el 10% dels arbres podrien tenir afectacions més greus

Tot i que en els arbres més vells i els ametllers els danys es limiten a branques trencades, les afectacions més greus s'han donat als correus d'olivera en intensiu i, especialment, en superintensiu. Aquestes plantacions, que formen un tapís continu d'arbres joves i amb molta branca, han acumulat grans quantitats de neu fins que el pes les ha enfonsat. Cal tenir en compte que aquestes són les explotacions més modernes i productives, de manera que els danys podrien ser importants a mitjà termini.

Danys a les olivera dels municipis del Segrià SecAra, la principal preocupació de la pagesia i les cooperatives és l'efecte que el fred intens dels darrers dies pot tenir. Això s'afegirà als efectes de la nevada i arbres amb danys poc importants podrien empitjorar per les glaçades.

D'altra banda, alguns agricultors han informat de danys causats per l'acumulació de neu a les seves masies i cobertes, així com en alguna instal·lació de reg. L'afectació es podrà calcular exactament a partir d'aquesta setmana, després que s'hagi fos gran part de la neu que encara impedia arribar a algunes explotacions.

Comentaris