Torre-serona organitza una jornada intergeneracional al voltant del tren

Els avis de la residència de Torre-serona sortien per primera vegada després d'un any i mig sense veure els carrers del municipi, i els alumnes de l'escola local van visitar les instal·lacions d'una empresa de trens turístics

Els avis de la residència viatgen en el tren @AjTorre-serona
photo_camera Els avis de la residència viatgen en el tren @AjTorre-serona

L'Ajuntament de  Torre-serona va organitzar aquest divendres una jornada intergeneracional, amb la que petits i grans van poder prescindir d'algunes de les rutines imposades per la pandèmia. El consistori va comptar amb la complicitat de l'empresa local Ilertren per a dur a terme la iniciativa, en la que hi van participar una trentena d'avis de la Residència ICAD, i els alumnes de l'escola El Roser, del municipi del Segrià.

L'empresa va cedir un dels seus trens turístics, que va permetre que els avis poguessin sortir per recórrer els carrers i places del municipi, així com alguns llocs del terme on els fruiters es preparen per a la collita. Pels avis va ser tota una experiència després d'un any i mig sense sortir de la residència. 

Els escolars del Roser viatgen en el tren @AjTorre-seronaPel que fa als escolars, la jornada també va tenir un component pedagògic, ja que van poder visitar la fàbrica d’Ilertren, situada al polígon industrial del mateix municipi, i van conèixer de prop el procés de muntatge d’aquests vehicles. Un cop adquirits tots els coneixements, van dur a terme un viatge amb el tren turístic que va anar acompanyada d'una explicació dels principals racons del municipi.

Segons va explicar l’alcalde de Torre-serona, Agustí Jiménez“els avis estaven acostumats a passejar pel poble i, des que va començar la pandèmia, pràcticament només han pogut sortir als jardins de la residència. Ara que comença el bon temps, vam voler organitzar una excursió per demostrar-los que les restriccions sanitàries comencen a afluixar i que a poc a poc estem tornant a una normalitat”. Jiménez va destacar que  “estem molt contents davant de la rebuda tan positiva que ha tingut l’experiència i l’objectiu és poder repetir-la més endavant amb la resta de veïns del municipi”.

Els escolars del Roser viatgen en el tren @AjTorre-serona

Comentaris