01.10.2020 |
Territoris.cat

Torrebesses recrea la II Guerra Mundial amb la participació de la Granadella i Sarroca de Lleida

Torrebesses aconsegueix un escenari molt semblant a la que es va viure a Salern el 1943,amb un centenar de figurants, que participen amb els uniformes reals dels diferents exèrcits com US Army, o les infanteries Britàniques i italianes entre d'altres

Entrada de les tropes americanes a Torrebesses
Entrada de les tropes americanes a Torrebesses
Torrebesses recrea la II Guerra Mundial amb la participació de la Granadella i Sarroca de Lleida

Torrebesses acull aquest cap de setmana la segona edició de la recreació de Segona Guerra Mundial, enguany titulada Operació Salern – 1943, la qual vol reconstruir la invasió d'Itàlia pels Aliats a Salern i que va succeir el 9 setembre de 1943.

La batalla, tindrà lloc dissabte 30 d'abril i diumenge 1 de maig. Com a novetat enguany destacar la participació dels pobles veïns, la Granadella i Sarroca de Lleida, els quals seran també 'ocupats' durant el cap de setmana.

Les tropes aliades circulen per les carreteres del SegriàLa presentació d'aquesta segona edició va tenir lloc aquest dijous al Camp Base d'aquesta batalla, ubicat al poliesportiu municipal de Torrebesses i ha anat a càrrec de Mario Urrea, alcalde de Torrebesses i Rafael Giralt, membre de l'organització d'aquesta segona edició.

L'alcalde de Torrebesses Rafael Giralt ha explicat que el dissabte l'exèrcit farà una emboscada a la plaça de la Granadella i diumenge els militars també prendran part de Sarroca de Lleida, traslladant als seus veïns en un escenari quasi real com el que es va viure a Salern durant la Segona Guerra Mundial. Giralt ha afegit que la primera edició va ser un èxit, ja que van assistir a la representació al voltant de 5.000 persones, i va servir per donar a conèixer Torrebesses arreu de l'Estat i altres països.

Tot i així, l'alcalde assegura que no l'hi agraden les activitats bèl·liques, però tot i així, aquestes recreacions et serveixen per agafar consciència del que s'està vivint en països que hi ha conflicte, i la gent pot entendre mínimament el que se sent pels carrers de les ciutats en guerra, llavors potser aconseguirem que hi hagi una major mobilització i solidarització cap als països que actualment més ho necessiten.

Programa ‘Operació Salern -1943’ 
 

Dissabte 30 d'ABRIL 
09.30 Obertura al públic, montatge de campament Living History a Torrebesses tot el matí 
10.00 Sortida de comboi militar cap a La Granadella 
11.00 Batalla a La Granadella 
12.00 Tornada del comboi a Torrebesses 
13.30 Dinar de campanya 
16.00 Living History 
17.00 Batalla de Torrebesses, camp exterior 
18.30 Living History fins a les 20.00

Diumenge 1 de MAIG 
09.30 Inici activitats 
10.00 Sortida comboi a Sarroca de Lleida Living history a Torrebesses 11.00 Batalla a Sarroca de Lleida 
12.00 Tornada a Torrebesses 
12.30 Batalla a Torrebesses (Poble) 
13.30 Final de l'esdeveniment    

Torrebesses recrea la II Guerra Mundial amb la participació de la Granadella i Sarroca de Lleida
comentaris