11.08.2022 |
Territoris.cat

Torrefarrera aprova el pressupost per al 2017 que ascendeix a 4,1 milions d’euros

Preveu inversions en enllumenat LED, sanejament, projecte d’smart city, pressupost participatiu i la compra de Casa Sorigué com a futur centre cultural

Activitats Torrefarrera interior
Els comptes incorporen una partida de 7.000 euros per a les activitats juvenils
Torrefarrera aprova el pressupost per al 2017 que ascendeix a 4,1 milions d’euros

El ple de l’Ajuntament de Torrefarrera va aprovar divendres passat, 30 de desembre, el pressupost municipal per al 2017 que ascendeix a 4.181.188 euros, un 3% menys respecte l’any 2016. Tot i la congelació dels tributs per sisè any consecutiu, l’Ajuntament acaba l’any amb un endeutament del 58%, deixant l’ens local en una posició solvent, segons fonts municipals.

Entre les inversions previstes al pressupost destaca la renovació de 700 fanals del nucli urbà i urbanitzacions per lluminàries de tecnologia LED, per valor de 290.000 euros. Amb aquesta inversió, les 2.000 lluminàries de Torrefarrera seran eficients i ecològiques i es preveu un estalvi anual de 80.000 euros.

Nova partida de 45.000 euros que es destinaran a inversions que triïn els veïns, a través d'un sistema participatiu

El pressupost inclou la construcció del tanc de tempesta del carrer Mossèn Jacint Verdaguer per evitar inundacions, per valor de prop de 400.000 euros.

A més, per primera vegada, el pressupost compta amb una partida de 45.000 euros que, mitjançant un sistema participatiu, els veïns i veïnes de la localitat decidiran en què s’inverteixen.

El futur centre cultural acollirà l'Escola de Música, les corals i el grup de teatre

Una altra de les partides del pressupost, de 45.000 euros, està destinada a inversions en maquinària i aplicacions informàtiques que facin de Torrefarrera una ciutat intel·ligent.

I finalment, en l’apartat d’inversions, l’Ajuntament comprarà la Casa Sorigué, una casa històrica del segle XIX que es preveu que sigui el futur centre cultural de Torrefarrera. Aquest espai serà la seu de l’Escola de Música, les corals i el grup de teatre de la localitat, fins ara ubicats en diferents espais de la població.

El pressupost aprovat preveu, també, la reducció de les despeses financeres un 30%, ja que els préstecs són menors que en anys anteriors.

Inversió en maquinària i aplicacions informàtiques per fer una localitat intel·ligent

Per altra banda, la partida de Serveis Socials augmenta un 10% per l’increment d’educadors socials del Consell Comarcal per treballar amb la joventut i s’incorpora una partida de 7.000 euros per a les activitats juvenils.

I finalment, el pressupost contempla la recollida d’escombraries que suposa un dèficit de 50.000 euros a l’Ajuntament i es preveu que l’any 2018, amb el nou sistema, s’haurà de corregir.

Torrefarrera aprova el pressupost per al 2017 que ascendeix a 4,1 milions d’euros
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement