Torrefarrera censura el mural censurat en el calendari sobre l'Street Art Festival

Latorre explica que quan s'estava editant no se sabien encara els resultats i que van donar indicacions que preferentment es posessin els guanyadors d'edicions anteriors, però l'editor, per criteris artístics o de maquetació, ha decidit posar aquests dos
Street Art Festival de Torrefarrera ©Territoris.cat
photo_camera Street Art Festival de Torrefarrera @Territoriscat

L'edició d'enguany del calendari il·lustrat que l'Ajuntament de Torrefarrera ha dedicat al Street Art Festival, ha despertat malestar entre el veïnat a conseqüència, del que consideren una nova censura al mural de l'artista Cristina Dejuan. L'obra que representava unes noies nues besant-se, va generar polèmica per part dels veïns de l'edifici en el qual Dejuan va començar el treball, i el que es va considerar censura, va obligar a finalitzar el mural en un altre edifici.

‘Love is Love’ de Cristina Dejuan en el nou emplaçament a Torrefarrera @TorrefarreraEl mural Love is Love de Cristina Dejuan va ser el guanyador del premi del públic de la quarta edició del festival, i per aquest motiu ha generat el malestar dels veïns, en comprovar que no sortia en el calendari, però sí que hi surten el que va pintar Lily Brick i el d'Oriol Arumí. Davant la sorpresa, fonts veïnals demanen saber el motiu pel qual no hi apareix i apunten a dues teories:

O donaven per fet que no guanyaria o s'han negat a tornar-lo a posar

No sabem si hi ha censura o discriminació

Un fet que nega l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, que remarca que no és lel consistori qui l'edita. Latorre explica que quan s'estava editant no se sabien encara els resultats i que vam donar indicacions que preferentment es posessin els guanyadors d'edicions anteriors, però l'editor, per criteris artístics o de maquetació, ha decidit posar aquests dos. Així mateix, l'alcalde reafirma que en cap cas es deu a cap altra decisió i recorda que, en el procés de votació, el mural Love is Love de l'artista Cristina Dejuan es va posar el primer a la llista.

No per afavorir-la, sinó per fer les coses amb naturalitat, però tens més possibilitats de votar el que et posen primer que no pas l'últim

Comentaris