11.08.2022 |
Territoris.cat

Torrefarrera inaugura la primera edició del festival d'art urbà, amb 12 artistes que pintaran 1.500 metres de parets

Uaa de les obres que forma part de la primera edicio de l'Street Art Festival 2
Uaa de les obres que forma part de la primera edicio de l'Street Art Festival 2
Torrefarrera inaugura la primera edició del festival d'art urbà, amb 12 artistes que pintaran 1.500 metres de parets

Torrefarrera va inaugurar aquest cap de setmana la primera edició de l'Street Art Festival una iniciativa d'art mural urbà que posa 1.450 metres quadrats de murs i parets a disposició de dotze artistes i col·lectius perquè hi plasmin les seves creacions. 

Pla sencer de l'artista colombiana Zurik pintant el seu mural a la paret del CAP de Torrefarrera, aquest 2 de setembre del 2017 (horitzontal)Amb aquest certamen, l'Ajuntament de Torrefarrera pretén dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l'art urbà com a mitjà d'integració social. Els participants s'han seleccionat d'entre una trentena de propostes que es van presentar a la convocatòria, arribades de diferents punts de Catalunya i de l'estat espanyol i també una representant de Colòmbia. 

L'Ajuntament de Torrefarrera pretén dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l'art urbà com a mitjà d'integració social

El festival de Torrefarrera té un precedent d'èxit a Penelles, a la Noguera, on desenes de murals que llueixen a les parets s'han convertit en un atractiu turístic per a la població. Torrefarrera, però, ha apostat per propostes trencadores i arriscades, assumint que algunes poden provocar certa polèmica.

El festival culminarà divendres que ve, 8 de setembre, en plena festa major, quan es farà l'entrega de premis. Un jurat format per l'organització i l'Ajuntament de Torrefarrera escollirà les dues millors obres, amb 1.000 euros per al primer guardonat i 500 per al segon. També hi haurà un premi del públic amb 500 euros per a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l'esdeveniment. A banda, cada artista o col·lectiu seleccionat percebrà 150 euros nets en concepte d'honoraris, un cop conclosa la intervenció.

El festival de Torrefarrera té un precedent d'èxit a Penelles, a la Noguera, on desenes de murals que llueixen a les parets s'han convertit en un atractiu turístic per a la població

Rulo López hi està dibuixant un mural apocalíptic per denunciar la destrucció del planetaHi ha dotze espais d'intervenció cedits per al certamen, tant parets municipals com també de privats. La més gran és la de 400 metres quadrats ubicada al pavelló poliesportiu. Precisament en aquest punt hi treballava aquest dissabte al matí el col·lectiu GFX Folk & Miedo 12, procedent d'Alacant i València. A la paret del costat de l'Ajuntament hi feia la seva creació el lleidatà Rulo López i al Centre d'Atenció Primària prenia forma la intervenció de la colombiana Zurik.

Una de les propostes més arriscades és precisament la que s'està pintant a la cèntrica plaça Vila de Miremont, molt a prop del consistori, en un espai de més de 130 metres quadratsRulo López hi està dibuixant un mural apocalíptic per denunciar la destrucció del planeta, amb un homo sapiens que fuig de la Terra, envoltat de calaveres que ronden per l'univers. La il·lustració no deixa indiferent però, segons l'autor, de moment rep més elogis que crítiques.

Torrefarrera inaugura la primera edició del festival d'art urbà, amb 12 artistes que pintaran 1.500 metres de parets
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement