Un total de 14 municipis del Segrià oferiran cursos de català a persones nouvingudes

Es tracta de Torrefarrera, Corbins, La Portella, Soses, Seròs, Aitona, Alcarràs, Alfarràs, Maials, Torres de Segre, Sunyer, Almacelles, La Granja d’Escarp i Sudanell

Cursos de català a nouvinguts. Fotogria: CCSegrià.
photo_camera Cursos de català a nouvinguts. Fotogria: CCSegrià.

Enguany seran més els municipis del Segrià que oferiran cursos d’alfabetització en català a persones nouvingudes, a causa de la bona resposta d'aquesta formació.

Una formació que organitza el Consell Comarcal del Segrià i que passa de 10 a 14 municipis

Concretament, s’ofereixen unes 400 places en total entre totes les classes, a les quals també s’ha incrementat la ràtio d’alumnat.

Un dels pobles on s’han iniciat els cursos en aquesta segona part de l’any és Soses, amb una vintena de persones de diferents procedències, sobretot el Marroc i Sud-amèrica.

Durant aquest mes de setembre s’han posat en marxa els cursos corresponents al segon torn, que són els que es fan a Soses, Torrefarrera, Corbins, La Portella i Seròs, i que es preveu que acabin al desembre, mentre que a l’octubre les classes s’iniciaran a Aitona i Alcarràs.

En alguns casos les inscripcions encara estan obertes als ajuntaments corresponents

També es reprenen ara els cursos que van començar entre el febrer i el març i que es van aturar a l’estiu, com és el cas dels que se celebren a Alfarràs, Maials, Torres de Segre i Sunyer. Cal afegir-hi els tres municipis on els cursos es van fer en la primera part de l’any, que són Almacelles, La Granja d’Escarp i Sudanell.

En el cas de Sudanell, a més, s’ha fet un projecte pilot de classes de català per a infants de persones migrades, que té a lloc durant la mateixa franja horària que els seus progenitors.

El curs d’alfabetització en català consta de 90 hores presencials. Les classes són de català de nivell 0 i són gratuïtes. Formen part del projecte ‘Lletres per a tothom’ cofinançat amb fons europeus, i estan incloses en el programa de servei de primera acollida per a persones nouvingudes.

Al marge d’aquests cursos d’alfabetització, però com a continuïtat d’ells, el Consell Comarcal del Segrià també ofereix els cursos de Català inicial que fa el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Es tracta de cursos de 45 hores que s’impartiran a partir d’aquest setembre en nou municipis del Segrià: Alcarràs, Vilanova de Segrià, Soses, Aitona, Almenar, Almacelles, Alfarràs, Sudanell i Alpicat. La inscripció ja es pot fer en cadascun dels ajuntaments.

Comentaris