25.02.2021 |
Territoris.cat

Tret de sortida a la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

Enguany la Mostra no només es podrà veure a les sales de Lleida, sinó que també a la Seu d'Urgell, Maldà i dos municipis més a concretar

mostra1
Presentació de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida
Tret de sortida a la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

Aquest matí s'ha presentat oficialment la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a la Regidoria de Cultura de la Paeria de Lleida. Es tracta d'un dels tres festivals de cinema que acull la capital de Ponent i que, sense cap mena de dubte, té el prestigi internacional i nacional més que constatat.

En aquesta edició, i tot i comptar amb un pressupost moderat (90.000€), es vol aconseguir la qualitat dels anys anteriors i la bona rebuda del públic. Per assolir aquesta xifra el projecte ha comptat amb el suport econòmic de la Paeria, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Ministerio de CulturaFundació 'la Caixa' i Movistar.

Es podran veure una selecció d'obres audiovisuals provinents de disset països, no només llatinoamericans (Argentina, Mèxic, Xile, Colòmbia, Uruguai, Cuba, Bolívia, El Salvador, Brasil) sinó també d'arreu del globus, com ara França, Qatar, Canadà o Índia.

El públic lleidatà podrà gaudir d'un total de 784 films: 607 curtmetratges, 80 documentals i 97 llargmetratges

L'acte ha comptat amb la presència de diverses autoritats polítiques així com del president del Centre Llatinoamericà de Lleida, Osvaldo Francia, i el director de la mostra, Joan Ferrer.

Entre les novetats d'enguany, destaca l'experimental organització del programa. De dilluns a dijous, es podrà gaudir de la secció oficial de documentals a la Universitat de Lleida. Tanmateix, de dilluns a divendres tindrà lloc les sessions de cinema infantil i, de divendres a diumenge, les projeccions de llargmetratges de ficció, curtmetratges i algunes sessions especials.

Ferrer, entre d'altres aspectes, ha volgut destacar la gran presència lleidatana a la mostra, no només en l'àmbit de producció sinó també per donar l'oportunitat d'incloure obres de directors ponentins, com el film 'Mai' de la jove directora lleidatana Marta González.

Santi Lapeira, president del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, ha avançat la creació de la plataforma Cinefutura, que mitjançant dues línies d'actuació, vol promoure el cinema a casa nostra. Per una banda, es donarà suport en la coproducció d'un nou llargmetratge de ficció i, per una altra, es premiarà i donarà suport a la producció d'un altre projecte audivisual. La presentació de propostes a avaluar obrirà el termini el pròxim 1 d'abril.

Durant la mateixa presentació, s'ha formalitzat també el conveni de col·laboració entre la Paeria i el Centre Llatinoamericà de Lleida. Aquest consisteix en una aportació de 40.000€ i la cessió d'espais de projecció, per part del consistori, i la cessió de la marca de la mostra en aquesta edició, per part del centre.

Tret de sortida a la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya