19.01.2022 |
Territoris.cat

Tret de sortida al programa 'Voluntariat per la llengua' a La Granja d'Escarp

El programa, que ja s'havia fet en una altra edició anterior l'any 2007, compta amb 7 parelles llingüístiques

Participants en el programa de Voluntariat de la Granja d'Escarp
Set parelles lingüístiques participen en el programa de voluntariat de La Granja d'Escarp
Tret de sortida al programa 'Voluntariat per la llengua' a La Granja d'Escarp

Aquest mes de febrer s'ha dut a terme la posada en marxa del  programa ‘Voluntariat per la Llengua’ a La Granja d'Escarp, amb la formació de 7 parelles lingüístiques. Aquest programa respon a una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) i té com a objectiu que, gràcies a l’aprenentatge de la llengua catalana, es faciliti la integració social de les persones immigrades i la igualtat d’oportunitats, a la vegada que s’evitin situacions d’exclusió. L'anterior edició d'aquest programa a La Granja es va fer l'any 2007, amb la participació  de quatre parelles.

D’aquesta manera, es dóna resposta a la demanda de l’alumnat del curs de català inicial, que va tenir lloc el trimestre passat,  per continuar trobant espais d'ús del català i així ampliar i perfeccionar els coneixements adquirits.

Cal recordar que, durant el darrer trimestre del 2016, un total de divuit persones nouvingudes van rebre classes de català a La Granja d’Escarp gràcies a una iniciativa promoguda per l’Ajuntament. Aquests cursos comptaven amb el suport de la Coordinació de l’Àrea de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Segrià, que els promovia, i del Consorci per a la Normalització Lingüística, que era la institució que els impartia. Les divuit persones nouvingudes que assistien a les classes de català (nivell A-bàsic) prenien part en un curs de 45 hores que es va allargar fins al gener del 2017.

Tret de sortida al programa 'Voluntariat per la llengua' a La Granja d'Escarp
comentaris