Una vintena de caçadors d'Almenar participen en una batuda per controlar la plaga de senglars al municipi

És la quarta que es porta a terme enguany en aquesta localitat del Segrià

batuda almenar acn interiro
photo_camera Un senyal indicant la celebració de la batuda de senglars a vedat d'Almenar / Foto ACN

Una vintena de membres de l'Associació de Caçadors del Vedat d'Almenar van participar aquest diumenge en la batuda destinada a controlar la plaga de pocs senglars registrada en els darrers mesos en aquest municipi del Segrià. La batuda -la quarta que es fa enguany a la població- es va desenvolupar a la zona propera al riu Noguera Ribagorçana, tocant al límit amb Alfarràs. 

El pla cinegètic desenvolupat per l'Ajuntament d'Almenar es va posar en marxa al gener arran d'una xerrada informativa a càrrec d'Unió de Pagesos sol·licitada pels agricultors del municipi. Prèviament consensuada amb els serveis territorials d'Agricultura a Lleida, la iniciativa està destinada a optimitzar el pla cinegètic local a fi de minimitzar d'una manera més àgil els danys causats per la superpoblació de conills i porcs senglars.

En virtut dels acords establerts entre representants del municipi i de la Generalitat, l'Ajuntament d'Almenar ha optimitzat la coordinació entre agricultors -que són les persones que donen avís en cas de detectar la presència de senglars i conills- i la societat de caçadors per fer més precises i ràpides les batudes. 

El regidor d'Agricultura del consistori almenarenc, Jordi Sanuy, ha explicat que "en aquests moments, fer batudes és molt necessari perquè els pagesos estan sembrant el panís i amb freqüència els porcs senglars arrasen metòdicament amb totes les llavors plantades".

Comentaris