Una xerrada sobre la menopausa dóna el tret de sortida a les XIII Jornades Sanitàries d'Alpicat

De què emmalalteix el cor, un taller per fer anar un desfibril·lador, les voluntats anticipades o els trastorns de l'adolescència, entre els temes de les conferències que s'impartiran tots els dimecres de novembre

Alpicat Presentacio Jornades texte interiorL’Ajuntament d’Alpicat ha presentat tots els detalls de cara a una nova edició, la 13a, de les Jornades Sanitàries-Dimecres de Salut, que es desenvoluparan tots els dimecres del mes de novembre a les 19.00 hores a la Sala d’Actes del Casal. Les jornades inclouran xerrades i tallers a càrrec de professionals del Consultori Mèdic d’Alpicat i de reconeguts professionals del sector. La presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Alpicat, del regidor Joan Limón i del director mèdic del Consultori d’Alpicat, Carles Roca, que és qui figura al capdavant de la iniciativa.

El programa s'obre aquest dimecres dia 2 a les 7 de la tarda a la Sala d'Actes del Casal

El programa s’encetarà aquest dimecres, dia 2, amb la inauguració a càrrec de Joan Gilart i de Jordi Cortada, gerent territorial de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Alt Pirineu i Aran, del Servei Català de la Salut. En aquesta sessió inaugural, es tractarà de La Menopausa en una sessió que anirà a càrrec de Josep Aixalà Gelonch, ginecòleg adjunt de l’Hospital Arnau de Vilanova i que també forma part de l’equip professional de ginecologia de l’Avantmèdic, de Lleida, i d‘El Sòl Pèlvic (pèrdues d’orina), amb Albert Cos Torrubiano, ginecòleg de l’equip professional de l’Avantmèdic.

El dia 9 serà el torn per a De qué enferma el corazón y qué podemos hacer para evitarlo, amb Fernando Worner Diz, cap de servei de Cardiologia de l’Hospital Arnau de Vilanova. El dia 16, Rafael Ramírez, de l’empresa Neosalus, oferirà un Taller teoricopràctic amb desfibril·ladors, i aquella mateixa setmana, en una sessió que es farà el divendres 18, es farà una jornada solidària amb Riure per Viure, a càrrec de Jordi Baiget i Gabriel Solans.

El dia 23 hi haurà la sessió Voluntats anticipades, a càrrec de Carles Roca, membre del Comitè d’ètica assistencial d’atenció primària de l’ICS, mentre que el dia 30 Vanessa Pera, Psiquiatre del CSMIJ Lleida (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil), parlarà de Trastorns de l’adolescència. Tot seguit es durà a terme la cloenda de les jornades, a càrrec de l’alcalde d’Alpicat, de Mateu Huguet, Gerent de Serveis Sanitaris i gerent territorial de l’ICS a Lleida i Alt Pirineu i Aran, de Carles Roca, director mèdic del Consultori, i de Joan A. Limón, regidor de Polítiques Socials de l’Ajuntament d’Alpicat.

Comentaris