06.07.2022 |
Territoris.cat

El 25è aniversari de Sónar pretén recuperar els valors inicials del festival a Barcelona i amb caràcter rastrejador, vol mirar cap al futur 

Ada Colau, amb Enric Palau, Ricard i José Luis de Vicente
Ada Colau, amb Enric Palau, Ricard i José Luis de Vicente
El 25è aniversari de Sónar pretén recuperar els valors inicials del festival a Barcelona i amb caràcter rastrejador, vol mirar cap al futur 

Sónar busca el talent i la innovació i els introdueix a la ciutat de Barcelona, que aquest any augmenten les seves sinergies per tal que el teixit productiu i cultural de la ciutat se situï capdavanter dins del seu entorn. Una experiència única que es desenvolupa en un total d'11 escenaris situats entre la fira de Montjuïc i la fira de l'Hospitalet.

Ada Colau, amb Enric Palau, Ricard i José Luis de VicenteAquest dijous ha tingut lloc la presentació del Sónar 2018, a  l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, presidida per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui acompanyaben els directors i fundadors del Sónar Enric Palau i Ricard Robles; el comissari de Sónar+D, José Luis de Vicente; i el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Xavier Diaz. 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia demanat als directors del Sónar que el festival comencés al cor de la ciutat. Colau havia destacat que el futur de la institució també passa per deixar-se contaminar per aquest teixit creatiu, per aquest motiu a partir del dimarts 12 de juny es podrà veure al pati d'entrada de l'Ajuntament la instal·lació audiovisual Chiasm, de l'artista neerlandès Edwin van der Heide.

Pel que fa al cartell del festival, Gorillaz, amb un nou àlbum sota el braç, Lcd Sound Sistem, Thom York, Richard Crawling o Diplo, oferiran grans espectacles en aquesta vint-i-cinquena edició del festival on també tenen lloc, artistes com James Murphy &2manydjs els quals oferiran una sessió de sis hores pels més melòmans, en un espai limitat i amb uns equips d'alta fidelitat per poder gaudir d'una experiència musical única.

GorilazUn rastreig geogràfic i estilístic que comença al Japó amb artistes genuïns, passant per l'Àfrica amb Diplo, el qual és un rastrejador de primera, buscant artistes de tot el món i que permetrà gaudir de la festa africana amb artistes d'Uganda, Sud-àfrica i Nigèria. Del tròpic i el món llatí arriba la salsa, merengue o el reggaeton que influeixen fortament en el món musical actual i que es podrà gaudir a Sónar amb Rosa Pistola, l'argentina establerta a Madrid, Nati Peluso o els Valencians Muévelo ReinaRozzam mesclant sons de procedència egípcia o Liberato, fenomen de masses Napolità, el qual es troba darrere una màscara jugant amb lletres napolitanes i els sons trap i reflecteix la iconografia i el romanticisme italians. Els ritmes trencats anglesos també tenen lloc en aquesta edició, amb Wiley i Goldlink, o el suec Young Lean.

RosaliaLa Jove i ambiciosa Rosalia presentarà un espectacle únic i de gran envergadura durant el Sónar de dia. La puresa electrònica seguirà tenint un gran pes en el festival de la mà de Charlotte de Witte, entre altres grans figures representatives de l'estil.

Aquest any el concert de clausura ve donat de la mà d'Alva Noto i Ryuichi Sakamoto, els quals presenten un espectacle únic al teatre Grec, i que oferiran a Sónar una de les tres úniques actuacions, sent així una oportunitat única de poder gaudir d'aquests artistes.

Sónar +D

Amb més de 200 activitats, arriba la sizena edició del Sónar +D, amb un fil principal que pretén sortir dels límits de la terra, enviant sons a l'estrella de Luyten, la qual es troba a 12, 4 anys llum. Projectes amb gran voluntat exploradora amb presència de la Nasa, explicant l'existència de planetes habitables, i el MIT, que plantejarà a Sónar múltiples exemples d'un futur a l'espai.

En aquest mostra tècnológica també hi haura presencia lleidatana, concretament de del productor i músic Marc Marzenit i el cientific Albert Barquè, que porten The Zero Gravity Band, una instal·lació immersiva de so i llum 360º que intenta induir sensacions de gravetat zero i una exposició de prototips i instruments dissenyats per crear arts plàstiques i música en condicions de gravetat zero i vestits intel·ligents espacials. Hem entrat en una nova era de l'exploració espacial en la qual els humans passaran anys fora de la Terra en expedicions cap a altres planetes. Com canviarà l'art i la seva percepció quan no estem retinguts a les lleis físiques que el planeta Terra ens imposa? 

El 25è aniversari de Sónar pretén recuperar els valors inicials del festival a Barcelona i amb caràcter rastrejador, vol mirar cap al futur 
comentaris