5 castells de Catalunya per reviure el passat medieval

5-castell-de-montsoriu
photo_camera El Castell de Montsoriu dfinit en el segle XIII per Bernat Desclot, com "un dels bells e nobles del mon"

Catalunya sempre ha estat considerada com una “terra de castells”, doncs aquestes construccions medievals s’estenen per tot el territori i són una imatge icònica del passat català. I és que els castells són, d’una banda, joies arquitectòniques i, d’altra banda, el record d’una època de llegendes, històries i cultura popular. A continuació descobrim 5 castells que destaquen per la seva tradició i espectacular arquitectura.

1. Castell de Requesens

A 7 km de l’est del poble de Cantallops, a prop del municipi de la Jonquera (Girona), trobem el Castell de Requesens. La construcció d’aquesta edificació d’origen feudal es remunta al segle XI, època en què s’assenta definitivament el feudalisme. Envoltat d’un paratge natural espectacular, el castell es pot visitar tots els dissabtes, diumenges i festius de 11.00h a 17.00h. El preu de l’entrada és de 4€ tot i que ofereixen visites guiades per 6€.

Vista del Castell de Requesens.

Castell de Requesens - José Antonio Fernández Castro

 

2. Castell de Cardona

Considerada com una de les fortaleses medievals més importants de Catalunya, el Castell de Cardona, de l’any 886, trasllada als seus visitats al passat medieval català. Situada en un turó al costat de Cardona (Barcelona), el conjunt monumental té un estil romànic i gòtic. Per descobrir els segles d’història que s’amaguen dins del Castell de Cardona, ho pots fer través de dues propostes diferents: la visita guiada general interpretativa i la visita teatralitzada “La veritable història de la Torre de la Minyona”, per un preu de 8€. 

2-castell-de-cardona-cardona-turisme

Castell de Cardona - Cardona Turisme

 

3. Castell de Tamarit

A la vora del mar, trobem el Castell de Tamarit, una construcció espectacular del segle XI que s’envolta d’un paisatge marí inigualable. Considerat Bé d’Interès Cultural des del 1988, rodejant el castell es troba l’antic nucli medieval de Tamarit (Tarragona). Entre els serveis que s’ofereixen des del Castell de Tamarit, destaca l’organització de casaments, doncs l’entorn és idoni per dur a terme celebracions. 

3-castell-de-tamarit-alberich-fotografs

Castell de Tamarit - Alberich Fotògrafs

 

4. Castell de Montsonís

El Castell de Montsonís (Lleida) és un monument arquitectònic format per un castell principal i un grup de casetes de pedra que el rodegen. Durant 125 anys, va defensar la frontera entre la ‘Catalunya Vella’ i la ‘Nova’ fins a la conquesta definitiva de Lleida l’any 1149. Avui dia, el castell ofereix visites guiades tots els dies de la setmana pels que vulguin submergir-se en el passat del poblet medieval de Montsonís. 

4-castell-de-montsonis

Castell de Montsonís

 

5. Castell de Montsoriu

Acabem la ruta dels castells catalans amb una de les grans edificacions medievals de l’edat mitjana: el Castell de Montsoriu. Aquesta fortalesa medieval clàssica, conformada per un castell gòtic, manté la mateixa estructura i detalls originals. El conjunt arquitectònic es troba a Arbúcies (Girona) i ofereix visites guiades des de 6.5€, on s’inclou un recorregut pels tres grans recintes del Montsoriu medieval: el recinte superior, inferior i el pati d’armes.

5-castell-de-montsoriu

Castell de Montsoriu

 

Comentaris