23.05.2022 |
Territoris.cat

El 57% del Pla d'Urgell i les Garrigues tindran accés a la fibra òptica aquest estiu

El Govern ha invertit més de 620.000 euros en el desplegament de 16 quilòmetres de xarxa entre Mollerussa i les Borges Blanques
El conseller Jordi Puigneró amb Jaume Setó, i Enric Mir
El conseller Jordi Puigneró amb Jaume Setó, i Enric Mir
El 57% del Pla d'Urgell i les Garrigues tindran accés a la fibra òptica aquest estiu

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró s'ha desplaçat aquest dimecres fins a les Garrigues per visitar les obres de desplegament de la xarxa de fibra òptica que el Govern està duent a terme a la comarca. Concretament el conseller ha visitat l'actuació que s'està duent a terme en el ramal intern de Puiggrós.

Jordi Puigneró, s'ha reunit amb el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i l'alcaldessa de Puiggròs, Montse Ruiz, que l'han acompanyat posteriorment en la visita.

El conseller Jordi Puigneró Visita fibra optica PuiggrosEl conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, ha explicat que el Govern haurà desplegat a final d'agost setze quilòmetres nous de fibra òptica entre Mollerussa i les Borges Blanques que s'afegiran als vint-i-set existents. El Govern ha dut a terme una inversió de 620.495 euros en una obra que donarà accés a la xarxa de fibra òptica al 57% de la població del Pla d'Urgell i les Garrigues, connectant 11 nous municipis.

El conseller Puigneró ha destacat que es tractava d'un dia històric per les Garrigues, ja que per primera vegada la comarca tindrà accés a aquest tipus de connexió. En concret, a finals d'estiu, un 33,7% dels habitants del territori, que suposa un total de 6.363 persones dels municipis de les Borges Blanques i Puiggròs, disposarà d'aquesta connectivitat.

Pel que fa al Pla d'Urgell, el percentatge d'habitants que tindran accés a aquest servei a finals d'estiu, s'eleva al 69%, el que representa 23.985 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica. La comarca connectarà amb fibra els municipis de Bell-lloc d'Urgell, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Mollerussa, Palau d'Anglesola, Sidamon, Vila-sana i Miralcamp, així com tres nous polígons de Mollerussa.

El conseller Jordi Puigneró Visita fibra optica MiralcampEl president del Consell, Jaume Setó, ha remarcat que la instal·lació de la fibra òptica és importantíssima per a la creació de noves empreses del canal Segarra-Garrigues i per la mateixa comarca en si, per les cooperatives i la venda d'oli.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir ha comentat que és un goig pels alcaldes de les Garrigues veure per fi que la xarxa de fibra òptica passa pel territori, sobretot per les oportunitats de futur que representa per l'economia dels municipis de la comarca.

L'alcaldessa de Puiggròs, Montse Ruiz ha assenyalat que, per sort, a Puiggròs no estem patint tant el despoblament, ja que el jovent fa vida al poble i és d'agrair. Tot i això, ha remarcat que l'arribada de la fibra ens farà un favor.

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020 en un moment clau per la recuperació econòmica del país amb la voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats i la vertebració territorial

El conseller Puigneró ha finalitzat el seu periple lleidatà, desplaçant-se fins a Miralcamp, on s'ha reunit amb l'alcaldessa Carme Ribes, membres del consistori i del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, per explicar el projecte de desplegament que és dura a terme a la comarca. 

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten, Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert, i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.


 

El 57% del Pla d'Urgell i les Garrigues tindran accés a la fibra òptica aquest estiu
comentaris