7 vins de la DO Costers del Segre capdavanters del Fòrum Gastronòmic Barcelona

Enguany s'han adherit a la convocatòria els vins del Castell del Remei, del celler Cérvoles, L'Olivera i Tomàs Cusiné
Presentació dels 7 Paisatges de la DO Costers Segre al Fòrum Gastronòmic Barcelona ©Rafael Gimena
photo_camera Presentació dels 7 Paisatges de la DO Costers Segre al Fòrum Gastronòmic Barcelona ©Rafael Gimena

La capital catalana va acollir del 7 al 9 de novembre l'esdeveniment del Fòrum Gastronòmic Barcelona organitzat per la Fira Barcelona i Alimentaria Exhibitions. Un dels protagonistes de la jornada va ser el vi i en concret el que es produeix a les set subzones de la Denominació d'Origen Costers del Segre, que va encapçalar dos tastos comentats pel sommelier Jordi Martínez

L'activitat 'El Tast dels 7 Paisatges de la DO Costers del Segre' va tenir lloc a l'Aula de la Setmana del Vi Català el 9 de novembre a partir de les 10.30 hores del matí amb la col·laboració de l'INCAVI i amb la participació dels set vins produïts a les diferents subzones.

Enguany, la presència dels vins de la plana de Lleida s'ha ampliat amb la benvinguda del Castell del Remei, Cérvoles, L'Olivera i Tomàs Cusiné

Els vins protagonistes van ser l'Onra Blanc 2021 de Lagravera i provinent de la subzona del Segrià; Vol d'Ànima Blanc 2021 de Raimat; Fira 2021 de Solana Roivert de la subzona del Pallars; Garnatxa 202 del Castell del Remei a l'Urgell; Els Vilars 2021 de la Vinya els Vilars a les Garrigues; La Romiguera 2017 d'Analec a la Vall del Riucorb; i el Siós Cau del Gat 2019 de Costers del Sió a Artesa.

Tanmateix, a La Cuina de l'Espai Catalunya del Fòrum es va celebrar un altre tast, però amb vins d'altura de la DO Costers del Segre. En aquesta activitat, Martínez va presentar i comentar les particularitats dels vins: Maixant Chardonnay 2021 de Matallonga produït a Fulleda, V 89 de L'Olivera 2019 a Vallbona de les Monges, Saó Expressiu 2019 de Mas Blanch i Jové elaborat a La Pobla de Cérvoles, Colors Negre 2020 de Cérvoles i del Vilosell 2019 de Tomàs Cusiné

D'altra banda, la Denominació d'Origen Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida, amb la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida van participar amb un estand al Fòrum Gastronòmic Barcelona durant els dies de la mostra. 

Fòrum Gastronòmic Barcelona ©Diputació de Lleida
Fòrum Gastronòmic Barcelona ©Diputació de Lleida

Comentaris