Dos activistes lleidatans, un dels 38 espiats pel Ministeri de l'Interior

Amb una roda de premsa davant de la seu del PSC de Lleida, representants de l'esquerra independentista i de moviments socials de Lleida van voler denunciar públicament aquests fets el dimarts

El membre de la plataforma Llibertat Pablo Hasel i de la plataforma Antirepressiva de Ponent, Adam Camón, amb l'advocada Mercè Jordana, davant de la seu del PSC a Lleida.

Data de publicació: dimarts 11 d’octubre del 2022, 19:20

Localització: Lleida

Autor: Salvador Miret
photo_camera Adam Camón amb l'advocada Mercè Jordana davant de la seu del PSC a Lleida - Foto: Salvador Miret

Dos activistes lleidatans es troben entre les 38 persones a qui el Ministeri de l'Interior va punxar els telèfons mòbils sota el pretext de lluita antiterrorista, segons va publicar aquest dilluns La Directa. Es tracta d'un membre de l'esquerra independentista militant d'Endavant, que prefereix mantenir l'anonimat, i el membre de la plataforma Llibertat Pablo Hasel, Adam Camón. Denuncien que han patit una "vulneració absoluta dels seus drets fonamentals, així com del seu entorn". Camón ha afirmat que "tota organització que escapa del seu control els fa por i els CDR en van ser un bon exemple". "La dissidència política és il·legal i ens hem de sentir orgullosos de ser culpables", ha remarcat.

L'advocada Mercè Jordana ha denunciat la "vulneració absoluta dels drets fonamentals" de les 38 persones -dues de les quals activistes lleidatans- a qui la Guàrdia Civil i la policia espanyola haurien punxat el telèfon mòbil, una pràctica que s'hauria dut a terme entre els anys 2017 i 2019. Però, "a més de les seves comunicacions, també se'ls ha intervingut la geolocalització", amb la qual cosa "també s'han vulnerat drets de l'entorn d'aquestes persones", segons Jordana.

El dimarts, amb una roda de premsa davant de la seu del PSC de Lleida, representants de l'esquerra independentista i de moviments socials de Lleida van voler denunciar públicament aquests fets. "Es van acordar aquestes intervencions telefòniques sota el pretext de terrorisme però no hi havia res i l'únic que es pretenia era buscar i fabricar algun tipus d'expedient judicial, tal com ha acabat passant", segons ha exposat Jordana. "És una pràctica totalment repugnant i, fins i tot, dins el marc jurídic i del sistema jurídic penal espanyol", va assenyalar l'advocada. "No només considerem culpable d'aquests fets l'Àudiència Nacional, sinó també el PSOE", va afegir.  

Adam Camón: "No em sorprèn en absolut que m'hagin estat seguint i escoltant"

El membre de la plataforma Llibertat Pablo Hasel i de la plataforma Antirepressiva de Ponent, Adam Camón, és una de les persones a qui el Ministeri de l'Interior hauria punxat el telèfon mòbil. "No em sorprèn en absolut que m'hagin estat seguint i escoltant les meves conversacions privades i que hagin vulnerat la meva intimitat perquè n'era conscient des d'un principi", va dir durant la roda de premsa. "Sento molta ràbia, però a la vegada moltes ganes de tornar-los els cops que ens donen dia rere dia i només ho podem fer d'una manera, amb unitat organització i lluita", va assegurar.

Adam Camón té pendent una ordre de detenció després de no haver-se presentat a declarar davant la jutgessa en el marc de la causa oberta pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida pels aldarulls ocorreguts a la capital del Segrià el 17 de febrer del 2021 arran de les protestes per la detenció i empresonament de Pablo Hasel

Segons Camón, es tracta d'un nou cas de "repressió" amb què "l'estat espanyol vulnera de forma sistemàtica drets fonamentals". "És un avís a navegants per a molts i no podem infravalorar l'Estat mai més perquè el que més temem és l'autoorganització al marge de les institucions i mai dubtaran ni un sol segon en utilitzar tot l'arsenal de lleis antirepressives i tots els mitjans per tractar d'aturar-nos i esclafar-nos", va afirmar. "Tota aquella organització que escapa del seu control els fa por i els CDR en van ser un bon exemple", va asseverar el membre de la plataforma de suport a Pablo Hasel.   

"Nou companys van pagar un preu molt més alt quan la matinada del 23 de setembre del 2019 la Guàrdia Civil assaltava els seus domicilis i apuntant-los amb subfusells per escorcollar-los i dur-los a l'Audiència Nacional, aplicant-los la llei antiterrorista", va remarcar amb relació a les nou persones detingudes en el marc de l'anomenada operació Judes. "Per a set van dictar presó provisional i tots es troben a l'espera d'un judici en una macrocausa irregular i amb el risc de passar molts anys a la presó per estar organitzats", va exposar Adam Camón.

Comentaris