29.06.2022 |

ACUDAM entrega oliveres solidàries als pagesos de Ribera d'Ebre pels incendis de 2019

Els agricultors de les poblacions de Vinebre, La Torre de l'Espanyol, La Palma d'Ebre i Flix rebran 850 arbres

ACUDAM entrega oliveres solidàries als pagesos de la Ribera d'Ebre afectats pels incendis de 2019 - ACUDAM
L'acte d'entrega de les oliveres solidàries d'ACUDAM als pagesos de la Ribera d'Ebre afectats pels incendis de 2019 - Foto: ACUDAM
ACUDAM entrega oliveres solidàries als pagesos de Ribera d'Ebre pels incendis de 2019

L'any 2019, ACUDAM va posar en marxa una iniciativa solidària amb els productors afectats per l'incendi a la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià. L'entitat, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, va promoure l'apadrinament d'oliveres dels propis vivers, amb l'objectiu de poder-les fer arribar als pagesos i pageses amb propietats cremades. Amb la implicació ciutadana d'arreu del país, el projecte va aconseguir l'apadrinament de 2.650 arbres. Aquest divendres passat, el Centre d'Empreses de Flix va acollir l'acte d'entrega de 850 oliveres als agricultors dels municipis de Flix, La Torre de l'Espanyol, La Palma d'Ebre i Vinebre. També hi van assistir representants polítics dels ajuntaments i del Consell Comarcal. Angelina Roure, presidenta de l'ACUDAM, va destacar "la ràpida resposta de la ciutadania, que amb pocs dies es va sumar al projecte". "Això ha servit per constatar que som un país solidari", ha explicat.

Per cada donatiu de 5 euros, els pagesos rebran tres oliveres. En representació dels pagesos de la comarca, Paco Carrasco, va agrair el suport i ha invitat les institucions a continuar netejant i protegint dels boscos. Precisament, Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, va voler posar en relleu "les tasques de neteja, els arranjaments de camins i els plans d'ocupació per ajudar els pagesos tornar a posar en marxa les finques i evitar el seu abandonament".

ACUDAM entrega oliveres solidàries als pagesos de la Ribera d'Ebre afectats pels incendis de 2019 - ACUDAML'acte d'entrega de les oliveres solidàries d'ACUDAM als pagesos de la Ribera d'Ebre afectats pels incendis de 2019 - Foto: ACUDAM

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre en coordinació amb els municipis ha gestionat la distribució de les oliveres entre els pagesos. Les quatre pobles ja van obrir un període d'inscripcions perquè aquells agricultors interessats puguin beneficiar-se d'aquesta iniciativa. De les 850 oliveres assignades a la Ribera d'Ebre, 400 aniran destinades al municipi de Flix (que va ser el més afectat del foc) i 150 a cada una de les altres poblacions.
 

ACUDAM entrega oliveres solidàries als pagesos de Ribera d'Ebre pels incendis de 2019
comentaris