Administracions i entitats constitueixen la Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià

Pretén millorar la coordinació entre els diferents agents implicats a la comarca i impulsar el model comunitari d'atenció
Constitució de la Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià
photo_camera Constitució de la Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià

La sala Alfred Perenya de Lleida va acollir aquest dilluns la segona sessió de la Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià, un acte en el qual els representants de les administracions i entitats van signar l'adhesió a la Taula, que, d'aquesta manera, ha quedat oficialment constituïda, després de la presentació que va tenir lloc el passat 17 de desembre.

La taula té per objectiu millorar la coordinació entre els diferents agents vinculats amb la salut mental a la comarca del Segrià i contribuir a impulsar el model comunitari d'atenció a la salut mental

Constitució de la Taula de Salut Mental de Lleida i el SegriàLa presidenta de Salut Mental Ponent, Eva Barta ha destacat la importància de la implicació dels agents del territori a les taules que han de recollir els recursos, sota tres eixos de treball claus: coneixement i xarxa associativa, educació i sensibilització i promoció de les polítiques de salut mental.

La Taula de Salut Mental la conformen actualment els departaments de Salut; Treball, Afers Socials i Famílies; Justícia; Educació i Interior, Diputació de Lleida, Consell Comarcal del Segrià, Ajuntament de Lleida, Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Col·legi Oficial de Psicòlegs, Col·legi Oficial d'Infermeria, Associació Salut Mental Ponent, Salut Mental Catalunya Terres de Lleida. Coordinadora d'entitats de Salut Mental i Addiccions, AADDMM Terraferma, Federació Salut Mental Catalunya, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Associació Intress, Fundació Intress per a la Integració, Fundació Tomàs i Canet, Fundació Aspros, Fundació Alosa, Fundació Ilersis, Associació Agrupa't i FeSalut.

Les taules de salut mental són un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu, per promocionar l'atenció integral de la salut mental al territori 

Representants d'administracions i entitats del tercer sector que formen part de la Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià, el 3 de febrer del 2020. (Horitzontal)Cerquen la implicació dels agents socials: les entitats del tercer sector, l'administració pública local, l'administració comarcal, la Diputació i la representació territorial dels departaments o organismes de la Generalitat de Catalunya.

La coordinació per al funcionament de la Taula va a càrrec de l'Associació Salut Mental Ponent i s'iniciarà amb una primera trobada del grup motor. Actualment a Catalunya hi ha constituïdes 23 taules de salut mental i amb la de Lleida seran un total de 24.

Comentaris