06.12.2021 |
Territoris.cat

Més de 40 alcaldes i alcaldesses de Ponent, contra la repressió de l’estat espanyol vers els ens municipals

Acte de presentació delmoviment Ajuntaments Sense Por, al Col·legi de Periodistes de Lleida
Acte de presentació del moviment Ajuntaments Sense Por, al Col·legi de Periodistes de Lleida
Més de 40 alcaldes i alcaldesses de Ponent, contra la repressió de l’estat espanyol vers els ens municipals

El Col·legi de Periodistes de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del moviment Ajuntaments Sense Por, un col·lectiu que parteix amb una quarantena d'alcaldes i alcaldesses de Ponent de diferents grups polítics, i que preveu fer-se extensible arreu de Catalunya, per tal de lluitar contra la repressió que molts d'ells i elles estan patint per part de l'estat espanyol.

L'alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso i l'alcalde de la Fuliola, Eduard Piera han estat els portaveus de la presentació, un acte que ha fet un repàs a molts els esdeveniments de la tardor de 2017 que van tenir un pes decisiu els ens municipals. Segons Lizaso tot va partir del cop d'estat en forma d'article 155 de la Constitució espanyola, un escenari que va situar els ajuntaments com les úniques institucions legítimes i sobiranes, governades per persones elegides democràticament pel poble.

Elisabet Lizaso, ha constatat que, des de llavors, molts alcaldes i alcaldesses, regidors, veïns dels nostres pobles i el Govern legítim de Catalunya han patit l'angoixa de ser investigats, de tenir telèfons punxats, d'haver d'anar a declarar citats pels tribunals espanyols o, fins i tot, de ser detinguts de matinada per les forces policials estatals actuant sense mandat judicial i de ser privats de llibertat sense judici.

Els alcaldes adherits al moviment Ajuntaments Sense Por,Per la seva banda l'alcalde de la Fuliola, Eduard Piera, ha destacat que el moviment Ajuntaments Sense Por compta amb les adhesions de més de 40 alcaldes i alcaldesses –en la seva majoria d'Esquerra Republicana, però també altres d'independents. Piera a destacat que aquest moviment, que vol ser totalment transversal, neix per estar al costat de cada ajuntament, de cada persona represaliada i al costat dels nostres companys empresonats i judicialitzats il·legalment, per defensar la via democràtica i pacífica per assolir la Independència.

L'alcalde de la Fuliola, ha assegurat que nosaltres no som cap entitat, som un moviment la qual cosa ens permet reaccionar amb rapidesa i adaptar-nos a cada situació i defensar els nostres drets d'una manera proactiva i sobretot activa, des del civisme i el pacifisme que sempre ens ha caracteritzat. Per això, ha continuat estarem al costat dels nostres companys i companyes que afronten el judici a la democràcia, de la societat i del país, com hi hem estat sempre. Entomem el calendari de mobilitzacions presentat i ens el fem nostre.

Més de 40 alcaldes i alcaldesses de Ponent, contra la repressió de l’estat espanyol vers els ens municipals
comentaris