Almenar serà la seu de l’acte central del proper Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple

Piscina ©Unsplash
photo_camera L'Ajuntament d’Almenar porta col·laborant amb la fundació des de l’any 1999 - Unsplash

L’esdeveniment se celebrarà diumenge vinent i espera moure uns 100.000 participants en unes 600 piscines de tot Catalunya, de les quals 110 seran a la demarcació de Lleida

La població lleidatana ha estat cridada a fer costat, un any més, al Mulla’t per la Fundació Esclerosi Múltiple, una activitat solidària que enguany complirà la seva 26a edició. Ho farà en una jornada que se celebrarà el diumenge 14 de juliol, que tindrà l’acte central de la demarcació de Lleida a Almenar, i que es va presentar aquest dilluns passat a la Diputació de Lleida.

Així, Almenar serà l’escenari de l’acte central de l’edició d’enguany del Mulla’t, una iniciativa que es va celebrar per primer cop el 17 de setembre de 1994 a 67 piscines de Catalunya.

En aquests 26 anys, l'esdeveniment impulsat per la Fundació Esclerosi Múltiple s'ha anat consolidant fins a celebrar-se en més de 600 piscines de Catalunya, de les quals enguany 110 seran a Lleid

En aquesta 26a edició, la Fundació comptarà amb el suport de l’Ajuntament d’Almenar, un dels més assidus col·laboradors, ja que des de l’any 1999 hi ha participat de manera ininterrompuda, i també del Club Natació Almenar, sempre implicat amb el Mulla’t. És per això que, com ha recordat Agnès Sellés, voluntària i diagnosticada, Almenar es mereixia ser l’escenari de l’acte central. Sellés també s’ha referit a la figura de Maite Andrés, una bloguera de la població que és tot un referent per als que pateixen la malaltia i els seus familiars.

MULLA'T- Diputació de Lleida

 Es calcula que cada any més de 100.000 persones es mullen i neden uns metres en solidaritat amb les persones que tenen aquesta malaltia neurològica que actualment afecta 9.000 persones a Catalunya.

Una altra forma de col·laborar amb la Fundació és comprant al supermercat l’oli del Mulla't, OleAurum, elaborat per petits productors catalans units sota la marca Olis de Catalunya, que cedirà 1 euro a la Fundació, sense cost per al consumidor, per cada ampolla venuda durant el mes de juliol. L’oli es pot trobar en un miler d'establiments de les principals cadenes. De la mateixa manera, també es pot col·laborar amb el Mulla’t des de la cadena de congelats La Sirena, comprant una selecció de gelats kids durant tot el mes de juliol.

Tots els fons del Mulla’t es destinaran aquest any a lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa i sense cura també coneguda com la malaltia de les mil cares

L’esclerosi múltiple afecta de manera diferent a cada persona i molts dels seus símptomes, com ara la fatiga o el dolor, són invisibles. La Fundació Esclerosi Múltiple treballa per aturar l’impacte de la malaltia a les persones i el seu entorn, i tal com va explicar Mònica Nieves, directora del centre neuro-rehabilitador, l’objectiu d’enguany és fer visibles aquests símptomes més invisibles.

Comentaris