Alpicat i Linyola milloren la seguretat dels desplaçaments escolars

Senyalització de la ruta escolar d'Alpicat
photo_camera Senyalització de la ruta escolar d'Alpicat

Els Ajuntaments de Linyola i Alpicat han plantejat actuacions per a millorar la seguretat dels escolars en els seus desplaçaments als centres educatius, iniciatives que volen aconseguir que les famílies no es vegin obligades a acompanyar als nens i nenes cada dia a l'escola.

En el cas de Linyola, l'Ajuntament projecta traçar rutes de desplaçament en l'interior del municipi, amb l'objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat en els desplaçaments dels alumnes de l'escola El Sitjar. Una iniciativa que va sorgir de la trobada que va mantenir l'alcalde de Linyola, Àlex Mases amb els alumnes de l'escola pública del municipi.

L'alcalde de Linyola Àlex Mases es reuneix amb els escolars

Els estudiants van presentar a l'alcalde el resultat d'una enquesta que van dur a terme sobre la situació de la mobilitat a Linyola, i com arribaven al centre educatiu

De les xifres que es van recollir, es desprenia que el 60% dels escolars es desplaçaven al centre a peu o en bicicleta, i la resta els acompanyaven amb el vehicle familiar. Mases explica que per aquest motiu el consistori es planteja crear les rutes escolars.

L'Ajuntament d'Alpicat ha finalitzat la construcció d'un camí escolar que té com a finalitat fer més segur el trànsit a peu dels alumnes de l'escola Doctor Serés i de l'Institut d'Alpicat.

És amb aquest objectiu que en total s'han instal·lat 25 senyals verticals que adverteixen als conductors del pas dels nens i nenes en direcció als centres escolars, i a la vegada també s'han pintat franges blaves en els passos de vianants per orientar els alumnes a seguir el camí més segur.

L'itinerari s'ha consensuat amb els representants de les AMPES de l'Escola Doctor Serés i de l'Institut amb l'objectiu de disposar de tres rutes segures a les principals vies urbanes del nucli sense trànsit pesat, com són l'avinguda del Parc, el carrer de Lleida i el carrer Farraginals. Cal destacar que les rutes s'han habilitat aprofitant els passos de vianants protegits per aparcaments per evitar els atropellaments.

L'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart ha explicat que aquesta tasca s'ha vist facilitada pel fet de tenir la major part de l'oferta escolar concentrada en un espai, una circumstància que ens permet habilitar els camins escolars més segurs amb l'objectiu d'evitar o minimitzar els accidents o qualsevol mena d'incidència.

Comentaris