27.06.2022 |
Territoris.cat

Anuncien la construcció de la rotonda de la N-240, a Margalef

La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Imma Manso, comunica a l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, que la licitació es farà "en breu"

El polèmic punt de Margalef per al qual es demana solucions des de fa anys
El polèmic punt de Margalef per al qual es demana solucions des de fa anys
Anuncien la construcció de la rotonda de la N-240, a Margalef

La subdelegada del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso, ha manifestat que la rotonda de l'N-240 de Margalef i autoritzada a l'abril del 2013 per Foment, es troba pendent de licitació per part del ministeri i que les previsions apunten a que es licitarà "en breu".

Així ho va explicar Manso a l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, durant la trobada mantinguda el passat divendres a Lleida. La subdelegada també va recordar que Foment ja té prevista una inversió de 980.000 euros per a la seva construcció en el km 79 de la carretera N-240,  a la cruïlla de la N-240 amb la LV- 7022 en direcció a Puigverd de Lleida i la carretera que va a Torregrossa.

D'altra banda Manso també va comunicar que la resta de rotondes previstes inicialment pel ministeri al terme de Juneda "no són un projecte abandonat per Foment però resten a l'espera de dotació pressupostària".

La Subdelegada del Govern va informar l’abril de 2013 que el Ministeri de Foment havia autoritzat la construcció de la rotonda de Margalef després de fer arribar al Ministeri les iniciatives plantejades pels alcaldes de la zona (Juneda, Les Borges Blanques, Torregrossa, Vinaixa, Artesa de Lleida i Puigverd de Lleida) en les diverses reunions mantingudes a la Subdelegació.

Foment va autoritzar també, com a mesura preventiva fins que s’executés el projecte de la rotonda, la instal•lació de quatre semàfors intermitents a la N-240, entre els punts quilomètrics 72,4 i 75 amb l’objectiu de prevenir i avisar als conductors de la proximitat d’un creuament perillós. No obstant, el dies de boira la visibilitat d'aquests semàfors és gairebé nul·la. Els semàfors, que es van instal•lar al juny de 2013 amb un cost de 5.000 euros, són intermitents i amb tecnologia solar per garantir-ne el funcionament les 24 hores del dia.

Anuncien la construcció de la rotonda de la N-240, a Margalef
comentaris