Arrenquen els senyals de 'Pareu', llaços grocs i estelades a Torrelameu

Unes estelades esquinçades a Torrelameu
photo_camera Unes estelades esquinçades a Torrelameu

Un grup d'encaputxats ha arrencat i s'ha endut aquesta matinada els senyals de Pareu instal·lats recentment per l'Ajuntament de Torrelameu per substituir els d'Stop, segons han explicat des del consistori.

L’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, amb un dels senyals de PareuUna quinzena de persones han estat identificades pels Mossos d'Esquadra mentre portaven a terme l'acció, després de l'avís d'un veí. Els suposats autors dels fets, que han tingut lloc entre les dues i les tres de la matinada, també han arrencat i trencat plaques de carrers amb el nom dels polítics empresonats i exiliats, així com llaços grocs i estelades penjats a la ciutat amb motiu de la Fira de la República Catalana i del Freedom Festival, segons han indicat fonts municipals.

L'Ajuntament qualifica l'acció de catalanofòbica i feixista i aquest dilluns ha presentat una denúncia davant els Mossos

Un pal amb el senyal de Pareu arrencat a TorrelameuSegons l'Ajuntament de Torrelameu, les persones identificades provenen de l'àrea metropolitana de Barcelona i venien organitzats i amb un objectiu clar, igual com ho fan en altres indrets de Catalunya. Actes en contra de la llibertat d'expressió i contra la democràcia només fan que alimentar que no ens volen com a part del seu estat, i que tot el que té a veure amb Catalunya és senyal d'atac, ja sigui el color groc, les estelades o el català, assenyala el comunicat emès pel consistori.

Els Mossos d'Esquadra no han pogut recuperar els senyals de Pareu tot i que han localitzat el cartell que hi havia a l'entrada del poble amb el lema Municipi de la República Catalana, que també havia estat sostret.

Comentaris
Més a Societat