Arriba el catàleg 'Estrats - Sons de Ponent', un impuls a la contractació de grups locals

Ja s'han rebut una seixantena de sol·licituds per formar part del catàleg i es poden presentar propostes fins el 4 de març

La presentació del disc d'Estrats aquest any a la fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona - Foto: cedida per Jove_Segrià
photo_camera La presentació del disc d'Estrats aquest any a la fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona - Foto: cedida per Jove_Segrià

Després de quatre CDs recopilatoris, l’àrea de Joventut del Consell Jove_Segrià (@jovesegria a xarxes socials) ha anat un pas més enllà per promocionar el talent musical de Ponent.

Més enllà de les tres edicions del recopilatori musical ESTRATS – SONS DE PONENT els anys 2019, 2021 i 2022 -en aquest cas amb doble CD-, en l’actualitat, el Consell Comarcal del Segrià treballa per impulsar un catàleg de producció de música km. 0.

El catàleg tindrà un doble format, en paper i digital. L'objectiu és oferir un recull complet de l’escena musical lleidatana i de Ponent amb la intenció de proposar una eina de divulgació i nexe d’unió entre els professionals de la música i les administracions i els ens locals per afavorir la contractació d’aquests grups musicals i difondre la seva tasca i ventall musical a les Terres de Ponent.

La idea és distribuir el catàleg arreu per afavorir la contractació de grups locals

D'aquesta manera, es vol seguir reivindicant la producció musical km. 0, posant en relleu la bona feina dels i de les artistes locals, i emplaçar les administracions públiques a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Amb tot plegat, el projecte vol refermar la seva voluntat d’esdevenir un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent.

De moment ja són 59 les propostes musicals rebudes per formar part del catàleg i es preveu arribar a una setantena. El termini de recollida de les propostes, que poden ser de qualsevol estil musical, acaba el 4 de març de 2022.

Per formar part del catàleg s'han de complir alguns requisits: no hi ha límit d'edat, tot i que es prioritzen formacions amb presència de persones d'entre 16 i 40 anys; els i les integrants han d'estar majoritàriament empadronades a municipis de la demarcació de Ponent; han de ser bandes en actiu, estables i amb la voluntat i capacitat per poder dur a terme actuacions; han de tenir capacitat per emetre factures; i han ser formacions amb temes propis.

Les persones i bandes interessades han d'omplir aquest formulari i enviar una fotografia de qualitat (mínim 300ppp) al correu electrònic [email protected].

Una vegada acabi la fase de recollida de propostes i de disseny i producció, està previst distribuir 300 exemplars en paper del catàleg. També estarà disponible i actualitzat en format digital i en fitxes a la pàgina web jovesegria.cat.

Comentaris