Unes 170 persones s'incorporen al món laboral gràcies al suport d'Aspid

L'entitat lleidatana també va contribuir l'any 2021 en la creació de 38 empreses

Representants d'Aspid. Fotografia: Salvador Miret.
photo_camera Representants d'Aspid. Fotografia: Salvador Miret.

Els Serveis d'Orientació, Formació i Intermediació Laboral d'Aspid van donar suport en la cerca de feina, durant el 2021, a 732 persones amb discapacitat reconeguda o en risc d'exclusió social.

D'aquests usuaris, 174 van aconseguir incorporar-se al món laboral, formalitzant 238 contractes (molts dels quals eren de curta durada)

A més, Aspid va acompanyar a 106 persones amb una idea de negoci contribuint a crear 38 empreses

Durant el 2021, el SIL d'Aspid va ajudar a trobar feina a 174 persones amb discapacitat (75%) o en risc d'exclusió social (25%), cosa que es va materialitzar en la formalització de 238 contractes laborals. Les insercions laborals assolides superen les del 2020 (125), però encara estan lluny de les del 2019 (233). 

Des del programa d'emprenedoria i autoocupació, Aspid va acompanyar i assessorar 106 persones, el 74% eren menors de 45 anys, i va contribuir a la creació de 38 empreses. D'altra banda, van passar l'any passat per l'àrea formativa d'Aspid 292 persones, 82 més que l'any anterior, i l'entitat va impartir 2.158 hores de formació, segons han explicat aquest dijous els responsables de l'entitat en la presentació del balanç dels serveis d'integració laboral corresponent a l'any 2021.

Des de l'entitat es reclamat a la Generalitat la necessitat de canviar la durada i certs criteris d'aplicació dels programes de formació, orientació i seguiment laboral. També es remarca que hi ha comarques amb una demografia insuficient per implementar certs projectes d'aquest àmbit o que programes amb un any de vigència són massa curts per cobrir certs objectius.  

De les 732 persones ateses durant el 2021, el 59% tenien discapacitat mentre que el 41% restant eren persones en risc d'exclusió social

En relació amb el gènere, continua la tendència equitativa en la incorporació als programes (52% de dones i 48% d'homes). La majoria de les persones ateses no disposa de formació qualificada o bé només ha cursat estudis primaris.

Els Serveis d'Orientació, Formació i Intermediació Laboral d'Aspid, creats l'any 2001, disposen de set punts d'actuació a les comarques del Segrià, Pla d'Urgell, Noguera, Urgell, Garrigues, Alt Urgell i Segarra, i enguany l'entitat ha incorporat nous punts d'atenció a Agramunt i Artesa de Segre.

Comentaris
Més a Societat