Aterra a Alguaire el primer vol amb un centenar d'esquiadors suecs després de dos anys

Quality Travel portarà turistes a les estacions d'Andorra i la Val d'Aran cada diumenge fins el 20 de març

Els primers esquiadors suecs de la temporada a l'aeroport de Lleida-Alguaire baixant de l'avió procedent de Göteborg 

Data de publicació: diumenge 13 de febrer del 2022, 14:48

Localització: Alguaire

Autor: Anna Berga
photo_camera Els primers esquiadors suecs de la temporada a l'aeroport de Lleida-Alguaire baixant de l'avió procedent de Göteborg - Foto: Anna Berga

Aquest diumenge v aaterrat a l'aeroport de Lleida-Alguaire el primer vol amb esquiadors suecs de la temporada d'hivern. D'aquesta manera, el turoperador Quality Travel ha reprès els vols per portar esquiadors a les estacions d'esquí d'Andorra i la Val d'Aran després del parèntesi de l'any passat per la pandèmia. L'avió, procedent de Göteborg, ha aterrat pocs minuts després de dos quarts de dues de la tarda, uns 20 minuts abans del previst, amb un total de 77 passatgers a bord.  Tots els esquiadors d'aquest diumenge s'han dirigit a Andorra però la setmana vinent alguns també aniran a Baqueira Beret.

Els vols es repetiran cada diumenge fins el 20 de març

El vol directe procedent de Göteborg, un Boeing 737-800, ha aterrat a Alguaire cap a les 13.30 hores, uns 20 minuts abans de l'hora prevista (13.50 hores), i després ha marxat sense passatgers a l'aeroport de París de Charles de Gaulle. A la seva arribada a l'aeroport, les 77 persones que han viatjat a bord s'han distribuït en dos autocars que els han portat a la seves respectives destinacions andorranes on hi passaran una setmana sencera.

Esquiadors suecs a l'exterior de l'aeroport d'Alguaire deixant les maletes als autocars que els porten a Andorra

Data de publicació: diumenge 13 de febrer del 2022, 15:08

Localització: Alguaire

Autor: Anna Berga
Esquiadors suecs a l'exterior de l'aeroport d'Alguaire deixant les maletes als autocars que els porten a Andorra - Foto: Anna Berga

Després de l'aturada l'any passat, el turoperador suec ha tornat a organitzar viatges a Andorra i la Val d'Aran, tot i que n'ha reduït l'oferta gairebé a la meitat respecte els anys anteriors a la pandèmia.

Una de les guies de Quality Travel, Olivia Gmoser, ha dit que des de l'empresa són "molt optimistes" i ha afegit que la gent torna a tenir ganes de viatjar i que enguany han notat una "alta demanda". Tot i l'emoció dels viatgers, però, explica que el context de pandèmia fa que agafin la represa "amb més calma i precaucions".

Els esquiadors venen atrets principalment per la meteorologia més favorable i perquè aquí disposen de més hores de llum de les que tindrien a les estacions del nord de Suècia en aquestes dates. "Són bons esquiadors que han esquiat a moltes estacions anteriorment i que busquen quelcom nou, i Andorra té una barreja de cultures interessant, sol i bona neu", afegeix Gmoser.

Dos esquiadors suecs amb les seves maletes a l'exterior de l'aeroport d'Alguaire

Data de publicació: diumenge 13 de febrer del 2022, 15:08

Localització: Alguaire

Autor: Anna Berga
Dos esquiadors suecs amb les seves maletes a l'exterior de l'aeroport d'Alguaire - Foto: Anna Berga

En aquest sentit, alguns dels viatgers han explicat que és el primer cop que visitaran Andorra i s'han mostrat "emocionats" i amb ganes de descobrir el país. En especial, esperen trobar-hi "sol, bona neu i bon menjar", ha explicat Hans Lindholm, un veí de Göteborg que, després d'esquiar diverses vegades als Alps, ha volgut provar una nova destinació. En el mateix sentit s'ha expressat Lars Hellstram, que ha dit que porta "dècades" anant a esquiar als Alps i que ara volia descobrir noves estacions. "Espero sol, esquiar i passar una bona estona", ha dit per la seva banda Anette Sendblom.

Esquiadors suecs procedents de Göteborg baixant de l'avió a l'aeroport de Lleida-Alguaire

Data de publicació: diumenge 13 de febrer del 2022, 14:48

Localització: Alguaire

Autor: Anna Berga
Esquiadors suecs procedents de Göteborg baixant de l'avió a l'aeroport de Lleida-Alguaire - Foto: Anna Berga

Primer turoperador des de l'inici de la pandèmia

Quality Travel és l'únic turoperador que opera aquest hivern a l'aeroport de Ponent i torna després de gairebé dos anys del darrer vol procedent del país escandinau. L'empresa va començar a volar a Alguaire l'any 2018 i aquesta és la quarta temporada que hi ofereix vols, després del parèntesi de l'any passat per la pandèmia.

A banda, Air Nostrum continua oferint durant tot l'any vols regulars entre Alguaire i Palma de Mallorca, i a l'estiu s'hi sumen les connexions amb Menorca i Eivissa

De fet, aquest és l'únic turoperador que opera aquest hivern a l'aeroport d'Alguaire després que a finals del 2019 el britànic Neilson confirmés que deixava de portar vols d'esquiadors arran de la fallida de Thomas Cook.

Comentaris