19.01.2022 |
Territoris.cat

Bargalló anuncia un pla urgent de millora de l'escola Marinada de Vilanova de Bellpuig

Visita Conseller Bargalló a escola Marinada de Vilanova de Bellpuig
Visita del Conseller Batgalló a l'escola Marinada de Vilanova de Bellpuig
Bargalló anuncia un pla urgent de millora de l'escola Marinada de Vilanova de Bellpuig

El conseller d'Educació Josep Bargalló ha desplaçat la seva agenda setmanal a territori lleidatà, on ha visitat l'escola Marinada de Vilanova de Bellpuig i les obres d'ampliació de l'institut de Torrefarrera. La primera parada ha estat a l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, on s'ha reunit amb el nou equip de govern que encapçala Dolors Pascual, i tot seguit s'ha desplaçat a l'escola on han fet un recorregut amb l'equip directiu del centre.

El responsable d'Educació estava acompanyat pel director general de Centres Públics d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, el delegat del Govern Ramon Farré, i el director territorial del departament Carles Vega.

Visita Conseller Bargalló a escola Marinada de Vilanova de BellpuigBargalló ha explicat que l'escola Marinada de Vilanova de Bellpuig ha anat adaptant els espais segons el creixement demogràfic. Després d'una davallada d'anys enrere, amb què va passar a formar part de la ZER Vent Serè, ha tornat ha incrementar la matrícula fins a completar una línia per al pròxim curs. Per altra banda, ha afiramt que l'escola ha tingut una trajectòria constructiva singular, atès que s'ha anat construint o reformant d'una manera diferent al llarg dels anys, i que per aquest motiu, cal rehabilitar-la o reformar-la amb urgència.

En la reunió que han mantingut ajuntament, direcció i departament, s'ha acordat dur a terme un Pla Director urgent de millora i ampliació de l'escola, en què els treballs inicials els farà l'ajuntament, i en els que es donarà prioritat al menjador, que actualment és insuficient i està mal ubicat. Una obra que es faria durant les vacances del pròxim curs.

Visita al nou Institut Joan Solà de Torrefarrera

El conseller Bargalló ha visitat les obres de construcció del nou Institut Joan Solà de Torrefarrera, acompanyat de l'alcalde Jordi Latorre, un equipament que tindrà una capacitat per a 620 alumnes. S'ubicarà en un solar de 7.500 metres quadrats i tindrà una superfície construïda de més de 4.700 metres quadrats. L'actual centre escolaritza uns 450 alumnes aproximadament i té una plantilla de més de 50 professors.

Visita Conseller Bargalló a TorrefarreraEl nou equipament educatiu estarà en funcionament el darrer trimestre del curs vinent, la qual cosa significa que aleshores ja hi haurà alumnes, segons ha assegurat el conseller Jopep Bargalló.

Bargalló anuncia un pla urgent de millora de l'escola Marinada de Vilanova de Bellpuig
comentaris