20.01.2022 |
Territoris.cat

Belle and Sebastian inauguren un Primavera Sound amb gran presència catalana

Belle and Sebastian 06 Primavera with Apple Music_Dani Canto
Belle and Sebastian durant la jornada inaugural del Primavera Sound 2018 (Primavera Sound, Dani Cantó)
Belle and Sebastian inauguren un Primavera Sound amb gran presència catalana

Com de costum, des de principis de setmana s'han fet concerts arreu de la ciutat de Barcelona que han anat obrint la senda a l'edició d'enguany del festival Primavera Sound, que tindrà lloc del dijous 31 de maig al diumenge 3 de juny al Parc del Fòrum.

Però ahir van ser els escocesos Belle and Sebastian i els seus himnes d'indie pop els encarregats d'obrir les portes de bat a bat a la nova edició del festival, i ho van fer des de la mateixa localització on aquest tindrà lloc, majoritàriament, al llarg de tots els dies (de dijous a diumenge), és a dir, al Parc del Fòrum. Aquest va ser el concert gratuït que l'organització va oferir per totes aquelles persones que volguessin gaudir d'una nit de música i ambient de festival ja sigui en possessió d'abonaments o sense.

L'escena musical catalana sembla viure un moment de salut i expansió en múltiples estils, i prova d'això n'és la presència dels 29 artistes catalans que actuaran en aquesta edició del festival

Malgrat alguns sabessin que d'aquella cita no passarien (doncs els concerts que segueixen al festival ja són tots exclusius per aquells qui tenen abonaments), i potser precisament per això, alguns d'ells van acabar formant part del show pujant a l'escenari a ballar en tant que espontanis als qui no els importa perdre el compàs ni quedar bé davant milers de persones perquè ja no tenen res a perdre.

Els qui sí tenen, però, un lloc assegurat dins el festival, són tots aquells artistes catalans que aquest any nodreixen el cartell del festival amb els seus diversos estils provinents d'una florent escena catalana. L'escena musical catalana sembla viure un moment de salut i expansió en múltiples estils, i prova d'això n'és la presència dels 29 artistes catalans que actuaran al Parc del Fòrum durant aquesta edició i que han estat actuant ja al Primavera a la Ciutat des de principis de setmana.

El lleidatà Nightcrawler és un altre dels artistes que s'ha fet un lloc en aquesta edició del festival, que portarà el seu 'synthwave' el dijous 30 de maig a les 18.30 hores a l'escenari Bacardí

Parlem, doncs, des del trap de la jove Bad Gyal fins el pop metafísic de Ferran Palau o els històrics del rock sorgit a finals de la dècada dels 70 La Banda Trapera del Río, passant pel folk mediterrani de Maria Arnal i Marcel Bagés, i la maduresa expressiva de l'indie de Núria Graham, el garage de Mujeres, que ara celebren la seva primera dècada d'existència, o la letal combinació entre el post-rock i l'electrònica del duet mataroní Playback Maracas. El lleidatà Nightcrawler és un altre dels artistes que s'ha fet un lloc en aquesta edició del festival, que portarà el dijous 30 de maig a les 18.30 hores a l'escenari Bacardí la seva atmosfera obscura i minimalista pròpia d'un horror synth que remetrà el públic als 80.

Belle and Sebastian inauguren un Primavera Sound amb gran presència catalana
comentaris