El bisbe signa un protocol per evitar els abusos a menors a la diòcesi de Lleida

Salvador Giménez ordena una actitud "irreprotxable" a qualsevol persona vinculada a la diòcesi

El portaveu de la Catalonia Sacra, Mons. Salvador Giménez, en la presentació de les activitats per al 2023 - Foto: Neus Bertola (ACN)
photo_camera El portaveu de la Catalonia Sacra, Mons. Salvador Giménez, en la presentació de les activitats per al 2023 - Foto: Neus Bertola (ACN)

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha signat aquest divendres un protocol per evitar els abusos a menors a la diòcesi. La norma es titula 'Protocol per a la prevenció i tractament dels abusos a menors i equiparables legalment en locals o activitats eclesials a la Diòcesi de Lleida'. El bisbe considera que l'Església Catòlica a Lleida ha d'abordar tant les agressions sexuals "hipotèticament produïdes amb anterioritat", com les que es "poguessin produir" en el futur. El text també aborda la "precaució necessària" per evitar aquests delictes, "ja sigui per clergues, persones consagrades o laics en el seu tracte amb menors i d'altres persones vulnerables en l'entorn de l'Església".

Així, Giménez ha ordenat que el protocol sigui "d'obligat compliment" en tots els àmbits de la diòcesi i que qualsevol persona que hagi d'actuar en aquests àmbits tingui una conducta "irreprotxable com a cristiana, especialment pel que fa a la vivència de la sexualitat".

Finalment, el bisbe també ordena que "de seguida que hom tinguin coneixença" d'alguna situació d'aquest tipus "aculli la víctima i ho posi en coneixement de qui correspongui, tot seguint el protocol".

Comentaris