23.05.2022 |
Territoris.cat

Bombers de Lleida obté el vuitè lloc al Concurs Mundial de rescat en accidents de trànsit

L'equip lleidatà va ser l’únic representant dels Bombers de la Generalitat en la prova, a la qual van participar un total de 34 equips

El bombers mullen les pares de la nau per evitar danys a l'estructura i que es propagui a l'interior.
Imatge d'arxiu d'un equip de bombers en plena actuació
Bombers de Lleida obté el vuitè lloc al Concurs Mundial de rescat en accidents de trànsit

L’equip de bombers del parc de Lleida s’ha consolidat com a un dels millors rescatadors de víctimes en accident de trànsit, després del vuitè lloc aconseguit recentment en el World Rescue Challenge, que es va fer el mes passat a Lisboa. La competició, coneguda també com a Concurs Mundial de Rescat en Accidents de Trànsit, és l’esglaó més alt a què poden accedir els equips de rescat de bombers d’arreu del món. Organitzat per la WRO (World Rescue Organisation), enguany es va fer a la capital portuguesa entre els dies 15 i 18 d’octubre.

Es van fer amb la quarta plaça en la maniobra complexa de rescat de dues persones atrapades en un vehicle

El de Lleida va ser l’únic representant dels Bombers de la Generalitat en aquest concurs, on va accedir com a reconeixement a la tercera plaça obtinguda al Concurs Nacional celebrat el passat mes de juny. A Lisboa, l’equip va obtenir una meritòria quarta plaça en la maniobra complexa i el vuitè lloc en la classificació general.

En l’edició del Concurs Mundial d’enguany hi van participar 34 equips, amb representants de tots els continents. Els equips, formats per 6 bombers (1 comandament, 1 sanitari i 4 bombers), van  realitzar tres maniobres: la maniobra complexa, amb una durada de 30 minuts, i on calia rescatar dues persones atrapades a l’interior d’un vehicle. L’estàndard, amb una durada de 20 minuts i una única víctima, aparentment estable, i la ràpida amb una durada de 10 minuts i també amb una única víctima però que, en aquest cas, simulava lesions que comportaven un risc vital imminent.

El jurat estava format per assessors provinents de diferents països.

Bombers de Lleida obté el vuitè lloc al Concurs Mundial de rescat en accidents de trànsit
comentaris