23.05.2022 |
Territoris.cat

Bombers voluntaris de Lleida anuncien que tancaran els parcs a partir de dimecres

Els bombers voluntaris al·leguen que la falta de personal i el deteriorament de les instal·lacions i el material
Els bombers voluntaris al·leguen que la falta de personal i el deteriorament de les instal·lacions i el material
Bombers voluntaris de Lleida anuncien que tancaran els parcs a partir de dimecres

Diferents caps de parcs de bombers voluntaris de la demarcació de Lleida han començat a comunicar de manera oficial als seus respectius ajuntaments que no podran obrir les instal·lacions a partir de demà dimecres 30 de gener i per tant deixaran de prestar servei. Tal com ja van anunciar la setmana passada, els bombers voluntaris al·leguen que la falta de personal i el deteriorament de les instal·lacions i el material els ha dut a aquesta situació de col·lapse que els obliga a tancar.

Pla general on es pot veure un moment de l'assemblea de Bombers voluntaris de Lleida al parc d'Agramunt, el 21 de gener de 2019. (Horitzontal)La mesura afectaria els parcs d'Agramunt, Coll de Nargó, Borges Blanques, Seròs i Torà però es preveu que ho facin la pràctica totalitat dels 22 que hi ha la demarcació, ja que els bombers continuen argumentant la falta de personal i per les deficiències materials i d'instal·lacions, per la qual cosa els bombers no poden assumir la responsabilitat que el Departament d'Interior els traspassa, de fer front als serveis pels quals se'ls avisa.

Els bombers voluntaris destaques que no disposen de seguretat ni cap al ciutadà ni cap als propis integrants del Cos de bombers voluntaris

En aquest sentit, recalquen que no tenen l'assegurança mèdica equiparable als companys funcionaris, tot i desenvolupar la mateixa tasca. Així mateix, també asseguren que no poden garantir els equips de guàrdia necessaris per realitzar les actuacions encomanades.

Pla mitjà on es poden veure dos bombers del parc d'Agramunt mostrant dues eines per excarcerar vehicles que han quedat obsoletes, el 21 de gener de 2019. (Horitzontal)Els voluntaris també acusen l'Administració de falta de diàleg i mostres per solucionar les mancances així com per redefinir el model de bombers del país. A la demarcació de Lleida hi ha 22 parcs de bombers voluntaris i 9 de funcionaris.

La decisió de tancar, diuen, que es pren de manera indefinida fins que es vegin mostres palpables i efectives de voler solucionar la problemàtica 

Des de la setmana passada, quan es va acordar en una assemblea convocada per l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca) al parc d'Agramunt, els Bombers Voluntaris ja van deixar d'assumir incidències M1, tal com van començar a fer els seus companys de Girona. Va ser llavors quan es va posar damunt la taula l'amenaça de tancar. Igualment, les protestes són secundades pels bombers voluntaris de Tarragona i la regió metropolitana nord.

Bombers voluntaris de Lleida anuncien que tancaran els parcs a partir de dimecres
comentaris