26.05.2020 |
Territoris.cat

La Boscana i Vinagres Badia clouen les jornades GUSTUM a l'Escola d'Hoteleria

Joel Castanyé en el taller de l'equip de La Boscana
Joel Castanyé en el taller de l'equip de La Boscana
La Boscana i Vinagres Badia clouen les jornades GUSTUM a l'Escola d'Hoteleria

L'equip del restaurant la Boscana de Bellvís, capitanejat pel xef Joel Castanyè i Judit Badia elaboradora dels vinagres Castell de Gardeny, van clausurar el passat dilluns, les jornades gastronòmiques Gustum, que es duen a terme en l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur). Una iniciativa que té com a objectiu promocionar els aliments produïts a les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i Les Garrigues i valorar davant dels futurs professionals del món de l'hostaleria.

Judit Badia, va presentar el procés d'elaboració dels vinagres Castell de Gardeny, i també va rememorar la història dels seus avantpassats, ja que es tracta d'una empresa familiar que treballa des del 1908. Badia, va oferir un tast de vinagres en directe amb els alumnes per fer-ne una comparació i buscar-los-hi les qualitats i les diferències. Badia va insistir a buscar el concepte de l'originalitat i la diferència dels productes per posicionar-se en un mercat que està en canvis constants.

Judit Badia en la jornada GUSTUM en l'EschoturL'equip de La Boscana, encapçalat pel xef Joel Castanyé, van elaborar dos plats, als que hi van afegir productes de Vinagres Badia. En aquesta sessió, els alumnes van aprendre a elaborar un ajoblanco amb brou de marisc, i unes postres molt tradicionals, les maduixes amb vinagre. Ambdues, propostes estaven ben equilibrades amb el producte que es presentava i incloïen el toc de cuina d'autor que caracteritza el restaurant gastronòmic de Bellvís.

Gonzalo Ferreruela i Jordi Capdevila en la jornada GUSTUM a  l'Escola d'Hoteleria i Turisme de LleidaA través de quatre sessions els 35 alumnes del tercer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de tercer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l'Escola d'Hoteleria de Lleida han conegut de primera mà el valor dels productes a través d'un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Aquest han elaborat diferents propostes gastronòmiques utilitzant productes del seu territori. Durant la sessió cada xef ha repassat les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n'obtenen.

L'Associació Leader de Ponent i Gustum: impuls del producte local artesà i de qualitat

Gustum és un projecte coordinat per l'Associació Leader de Ponent i que té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic del territori a partir de la promoció del producte local artesà i de qualitat en sinergia amb altres sectors econòmics com la restauració, el turisme i el petit comerç.

La Boscana i Vinagres Badia clouen les jornades GUSTUM a l'Escola d'Hoteleria
comentaris