Buch creu que desplegar l'exèrcit és "del tot innecessari" a Catalunya perquè ja hi ha Mossos i policia local

El conseller es queixa que fa més de 43 hores que esperen que el govern espanyol autoritzi el confinament total
La plaça Catalunya de Barcelona acordonada pels Mossos. Imatge del 16 de març de 2020. (Horitzontal)
photo_camera La plaça Catalunya de Barcelona acordonada pels Mossos el 16 de març - ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha opinat aquest dimecres que desplegar l'exèrcit és del tot innecessari a Catalunya, perquè ja hi ha Mossos d'Esquadra i policies locals actuant. La solució no forma part d'una estratègia militar o policial. La policia farà complir la llei, però d'aquí a desplegar l'exèrcit, personalment ho trobo un gra massa, del tot innecessari, ha indicat Buch, que ha afegit que segur que hi ha territoris on pot desplegar-se. Però a Catalunya no ens cal, ha reblat.

Buch s'ha queixat que faci ja més de 43 hores que esperen que el govern espanyol autoritzi el confinament total que van plantejar des de la Generalitat, aixecant en conseqüència el de la Conca d'Òdena

També la consellera de Salut, Alba Vergés, ha subratllat que és una mesura que tenen totalment estudiada i avalada. No entenem que es puguin retardar decisions que es prenen aquí en pro de la ciutadania, ha indicat.

En la mateixa línia, Buch ha subratllat que no es tracta d'aïllar Catalunya de la resta, sinó que tots els ciutadans s'aïllin dels altres. Que l'Estat entengui que això no va de fronteres i ideologies, va de salut, ha insistit.

Buch també ha aprofitat per alertar que encara hi ha un 50% de les trucades que rep el 112 que té a veure amb dubtes sobre el coronavirus, i ha demanat deixar aquest telèfon per a emergències

El conseller també ha informat de les identificacions i denúncies de les últimes hores per incomplir el decret d'estat d'alarma. S'han aixecat actes de denúncia contra 485 persones i 6 establiments comercials, amb 3.252 identificacions individuals i 237 de vehicles. La policia ha fet tancar 11 establiments.

Comentaris