14.08.2022 |
Territoris.cat

Una trentena de persones van voler evitar els aldarulls a Lleida

Grup de manifestants que s'oposen als radicals
Grup de manifestants que s'oposen als radicals
Una trentena de persones van voler evitar els aldarulls a Lleida

Lleida va cloure la concentració del 18 d'octubre amb un acte davant de la Paeria a l'avinguda Blondel, un dels actes més multitudinaris de la història, segons els organitzadors, al voltant de les vuit de la tarda. A partir d'aquell moment centenars de manifestants es van dirigir a la Subdelegació del govern espanyol, a la rambla Ferran, el lloc on durant la setmana s'havien iniciat tots els aldarulls. Un nombrós cordó policial blindava totalment els accessos a rambla Ferran, i a la Subdelegació, el que impedia que els manifestants es poguessin atansar com en vesprades anteriors.

Grup de manifestants que s'oposen als radicalsAixí i tot, mitja hora més tard la tensió va anar en augment i alguns manifestants van començar a llançar petards, pedres i vidres contra la línia policial, fins que una trentena de persones es va interposar entre els més radicals i la línia policial, amb el crit d'així no, no és la solució. Una iniciativa espontània, segons els intermediaris, com a resposta a la voluntat que una manifestació que s'havia desenvolupat, pacíficament, sense violència no podia acabar d'aquella manera.

Grup de manifestants que s'oposen als radicalsAlguna de les persones intermediaries, intentava raonar amb els radicals, del perquè no s'havia de continuar amb actes violents, després del desenllaç de la convocatòria de la tarda, però aquests van respondre que estaven farts de la reacció violenta de Mossos i Policia, per qualsevol mostra d'indignació contra la sentència o altres agressions a les llibertats de Catalunya, per part de l'Estat.

Grup de manifestants que s'oposen als radicalsEls manifestants intermediaris van fer una seguda per evitar avançar als més exaltats, però els objectes i els petards van continuar arribant al cordó policial, per sobre de la primera línia. Mentre s'intentava retenir l'avanç per la rambla Ferran, un altre grup va començar a llançar pedres i bengales a la Policia Nacional, des de l'avinguda del Segre, fins que van provocar la càrrega dels cossos de seguretat.

Tot i els intents de gent pacífica, Lleida es va submergir en la quarta nit d'aldarulls, trencadisses i incendis en el centre de la ciutat.

Una trentena de persones van voler evitar els aldarulls a Lleida
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement