Campanya de Creu Roja Joventut per prevenir conductes sexistes en les Festes Majors

Projecte Som.Nit de Creu Roja a les Festes Majors
photo_camera Projecte Som.Nit de Creu Roja a les Festes Majors

Una desena de voluntaris de Creu Roja Joventut Lleida  han recorregut durant l'estiu les diferents festes majors de la província amb el projecte SOM.NIT que ofereix informació, prevenció i reducció de riscos associats al consum de drogues. SOM.NIT se suma en la sensibilització de les persones sobre comportaments sexistes en els espais de festa i el paper que hi juga el consum de substàncies.

Projecte Som.Nit de Creu Roja a les Festes Majors 2Aquest cap de setmana faran parada a la Festa Major d'Alcarràs que ha habilitat un Punt Lila amb material informatiu, com cartells i un protocol amb informació sobre la manera d'actuar en cas de presenciar o patir una agressió o assetjament.

L'objectiu és fomentar i respectar la llibertat i autonomia de les persones en la pressa de decisions, sense fer judicis de valors ni adoptar posicions paternalistes. Ofereixen una informació objectiva, clara i realista

Enguany el projecte presenta un format diferent, dotant a les persones voluntàries d'una motxilla equipada amb el material que permet arribar de manera més propera a més gent i recórrer tots els punts de la festa.

Comentaris