08.12.2021 |
Territoris.cat

L'ORGANITZACIÓ LAMENTA QUE NO S'HAGIN PRES MESURES COM EL "SALCONDUIT CULTURAL"

Cancel·len el Sisquere Festival de Torrelameu pel confinament comarcal

SISQUERE TORRELAMEU
Els organitzadors del Sisquere Festival.
Cancel·len el Sisquere Festival de Torrelameu pel confinament comarcal

L'organització del Sisquere Festival ha decidit cancel·lar definitivament el certamen que s'havia de celebrar els dies 16, 17 i 18 d'abril a Torrelameu arran del retorn del confinament comarcal. Manel, Els Pets i Els Amics de les Arts eren els principals reclams del festival en què també havien d'actuar altres artistes. El certamen s'havia de programat inicialment durant els caps de setmana que anaven del 25 de juliol al 15 d'agost del 2020 però es va haver d'ajornar arran de les restriccions vigents en aquell moment per la pandèmia.

Aquelles persones que havien comprat entrades de forma anticipada rebran automàticament la devolució dels diners a través de la plataforma de venda Entardium

L'Associació per la Cultura Lliure de Lleida i l'Ajuntament de Torrelameu, organitzadors del Sisquere Festival, expliquen que han decidit cancel·lar el certamen després del retorn del confinament. "Les mesures aplicades pel Procicat i pel Govern no permeten que la Cultura com a bé essencial pugui esdevenir un motiu per trencar el confinament comarcal i assistir a uns actes culturals com el que teníem programats", assenyalen en un comunicat. El fet que només hi pogués assistir gent de la Noguera "el feien inviable", afegeixen.

Els organitzadors del festival, que havia nascut amb la voluntat de reactivar la vida cultural i de qualitat adaptant-se a la situació actual de crisi sanitària provocada per la pandèmia, han lamentat que a set dies de l'inici del festival no s'hagin aplicat unes mesures que confiaven que serien modificades per permetre el #salconduitcultural: "Si la cultura és declarada un bé essencial no entenem que de la mateixa forma que es pot trencar el confinament per anar a treballar no es pugui trencar-lo per assistir a actes culturals. Davant d'aquest fet, des de l'Associació hem treballat per buscar alternatives a la cancel·lació definitiva del festival, però no ens ha estat possible trobar-ne cap", manifesten.

Cancel·len el Sisquere Festival de Torrelameu pel confinament comarcal
comentaris