Carme Campoy, presidenta del Consell de Cooperació al Desenvolupament

Campoy té la intenció de descentralitzar les polítiques de cooperació arreu del territori 

Carme Campoy
photo_camera Carme Campoy

Carme Campoy, representant de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, ha estat escollida nova presidenta del Consell de Cooperació al Desenvolupament (CCD).

Pren el relleu de Lluís Puigdemont, representant de Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines

Amb l'elecció de Campoy, serà la primera vegada que la presidència del CCD l’ocupa una persona vinculada al sector de la cooperació, pau i drets humans de les terres de Lleida.

Campoy assumeix la presidència del CCD amb la voluntat d’aportar una mirada descentralitzada i contribuir al desplegament de les polítiques de cooperació arreu de tot el territori català de forma equitativa i garantint-ne l’accessibilitat dels diferents actors.

Carme Campoy, fisioterapeuta, antropòloga i docent a la Universitat de Lleida, ha fet recerca en l'àmbit de les cultures dels països en vies de desenvolupament i ha coordinat i avaluat projectes de cooperació internacional per la Universitat de Lleida, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya o l’ONG Alpicat Solidari

La nova presidenta del CCD vol contribuir a la construcció d’un nou relat entorn de la cooperació, generador de societat crítica, avançant en l’adopció de l’enfocament de gènere i basat en drets humans (EGiBDH).

Entre els seus objectius també s’inclou potenciar l´articulació entre cooperació i coneixement i la incorporació d’una perspectiva feminista a la cooperació per al desenvolupament i a l’educació per a la transformació social.

Consell de Cooperació al Desenvolupament és l’òrgan consultiu i de participació de la comunitat catalana per al desenvolupament de l’activitat de l’Administració de la Generalitat en aquest àmbit

Comentaris