La convocatòria CARTAVÍ té com a objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes. L’Associació Vinícola Catalana celebra la desena edició de la convocatòria, que enguany compta amb la col·laboració de l’INCAVI, de les 11 Denominacions d’Origen Catalanes, l’Associació Catalana de Sommeliers i els patronats de turisme de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona.
Les dues primeres semifinals dels Premis Cartaví ja s’han celebrat a Lleida i Tarragona, en les quals els jurats de cada zona han escollit els primers restaurants finalistes d’aquesta desena edició.
A Lleida, el jurat s’ha reunit aquesta setmana, format per Carles Gilbert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre, Toni Márquez, vicepresident de la Federació Hostaleria de Lleida; Jordi Martínez, representant de l’Associació Catalana de Sommeliers i Glòria Farré, periodista.
Deu restaurants de la demarcació de Lleida es converteixen en els primers finalistes de la desena edició de CARTAVÍ
Els premis valoren les millors cartes de vi amb l’objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants catalans, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a Catalunya.
En total, 18 restaurants opten a la final que se celebrarà a finals d’abril a Barcelona, dels quals vuit restaurants representen a la província de Tarragona i deu a la província de Lleida.