Surten des de Vallcalent una vintena de voltors per reintroduir l'espècie a Israel

Els exemplars s’afegiran als setze que ja es van enviar el passat mes de juliol i que es troben ara en una gàbia d’aclimatació al desert del Nègueb

Catalunya cedeix 21 voltors més a Israel interior
photo_camera Els carronyaires han sortit aquest dijous del centre lleidatà de recuperació de fauna salvatge

Un total de 21 voltors han sortit aquest dijous del centre lleidatà de recuperació de fauna salvatge de Vallcalent cedits pel Departament de Territori i Sostenibilitat a l’Autoritat Israeliana de Parcs i Natura (INPA) per reintroduir aquesta espècie al seu país.

Aquests exemplars s’afegiran als 16 que ja es van enviar el passat mes de juliol. Els primers que van arribar a Israel es troben ara en una gàbia d’aclimatació al desert del Nègueb. Es tracta de la fase prèvia a l’alliberament en la qual se’ls alimenta per acostumar-los i fixar-los en el territori on hauran de viure, una metodologia comuna en totes les reintroduccions de carronyaires.

A Israel, la població de voltors s’ha reduït molt aquestes darreres dècades per diferents motius. Malgrat els esforços de conservació, la recuperació no s’està produint al ritme esperat. Per evitar-ne l’extinció, el govern israelià ha decidit importar-los d’Europa, ja que no hi ha diferències genètiques significatives entre uns voltors i altres. S’ha de tenir present que l’èxit de la reintroducció pot beneficiar també les poblacions d’aquests carronyaires als Balcans i de tot sudest europeu, on els exemplars més joves migren a Israel durant la temporada d’hivern.
 

Comentaris