05.12.2021 |
Territoris.cat

Surten des de Vallcalent una vintena de voltors per reintroduir l'espècie a Israel

Els exemplars s’afegiran als setze que ja es van enviar el passat mes de juliol i que es troben ara en una gàbia d’aclimatació al desert del Nègueb

Catalunya cedeix 21 voltors més a Israel interior
Els carronyaires han sortit aquest dijous del centre lleidatà de recuperació de fauna salvatge
Surten des de Vallcalent una vintena de voltors per reintroduir l'espècie a Israel

Un total de 21 voltors han sortit aquest dijous del centre lleidatà de recuperació de fauna salvatge de Vallcalent cedits pel Departament de Territori i Sostenibilitat a l’Autoritat Israeliana de Parcs i Natura (INPA) per reintroduir aquesta espècie al seu país.

Aquests exemplars s’afegiran als 16 que ja es van enviar el passat mes de juliol. Els primers que van arribar a Israel es troben ara en una gàbia d’aclimatació al desert del Nègueb. Es tracta de la fase prèvia a l’alliberament en la qual se’ls alimenta per acostumar-los i fixar-los en el territori on hauran de viure, una metodologia comuna en totes les reintroduccions de carronyaires.

A Israel, la població de voltors s’ha reduït molt aquestes darreres dècades per diferents motius. Malgrat els esforços de conservació, la recuperació no s’està produint al ritme esperat. Per evitar-ne l’extinció, el govern israelià ha decidit importar-los d’Europa, ja que no hi ha diferències genètiques significatives entre uns voltors i altres. S’ha de tenir present que l’èxit de la reintroducció pot beneficiar també les poblacions d’aquests carronyaires als Balcans i de tot sudest europeu, on els exemplars més joves migren a Israel durant la temporada d’hivern.
 

Surten des de Vallcalent una vintena de voltors per reintroduir l'espècie a Israel
comentaris