Carolina Villacampa, catedràtica de la UdL, entra a l'Agència Estatal d'Investigació

Especialitzada en Dret Penal, Villacampa estarà al capdavant del panell de Dret de l'ens públic durant 4 anys

Carolina Villacampa.
photo_camera Carolina Villacampa.

Carolina Villacampa, catedràtica de Dret Penal de la Universitat de Lleida, presideix el panell de Dret de l'Agència Estatal d'Investigació (AEI) des d'aquest setembre i per un període de quatre anys.

Organisme encarregat de fomentar la recerca científica i tècnica en totes les àrees del coneixement mitjançant, entre altres, l'assignació de recursos públics

"Aconseguir ser nomenada com a presidenta d'un d'aquests 19 panells és tot un honor, perquè només hi ha 19 recercadors i recercadores de tots els àmbits del coneixement que ocupin aquest lloc a tot l'Estat", afirma Villacampa.

Entre els reptes que vol abordar Villacampa, destaca impulsar la internacionalització de la recerca en el camp jurídic i incentivar les publicacions científiques en obert, en especial en revistes indexades.

Villacampa, professora de la UdL des del 1998, és directora del departament de Dret Públic de la UdL i del màster oficial interuniversitari en Sistema de justícia penal. Durant més d'una dècada ha compatibilitzat la docència a la UdL i a la Universitat Oberta de Catalunya, amb la jurisdiccional, com a magistrada suplent a l'Audiència Provincial de Lleida.

A més, és una de les especialistes en dret penal més desatacades de la seva generació, sent la tercera investigadora més citada a l'Estat en l'àmbit del dret penal, processal i criminologia en funció del seu índex h (12), segons Dialnet mètriques.

Villacampa ocupa el lloc 3.402 de les 5.600 investigadores a l'Estat espanyol més citades en el rànquing elaborat pel CSIC sobre la base del índex h 25 a Google Scholar

Les seves línies de recerca en els darrers anys s'han centrat en la violència de gènere, el tràfic d'éssers humans, les polítiques d'abordatge de la prostitució, la victimització sexual en línia de menors i la protecció de les víctimes enfront de la victimització secundària. 

Comentaris