CCOO de Lleida convoca vaga a Renfe Viatgers aquest dimarts

El sindicat afirma que la falta de plantilla a l’empresa pública Renfe a Catalunya fa impossible prestar un servei digne i de qualitat desitjable per a les persones viatgeres i la ciutadania

Estació de Trens de Lleida
photo_camera L'Estació de Trens de Lleida - Pirineus.

El Sector Ferroviari de Comissions Obreres (CCOO) Catalunya ha convocat una jornada de vaga de les 7 a les 10 hores i de les 16 a les 19 hores per al 25 de maig. Ho fa davant l"’immobilisme de l’empresa amb les reivindicacions del sindicat i per garantir el servei que es presta a la ciutadania a Catalunya".

El sindicat afirma que, a Lleida, "la falta de personal als trens és especialment greu". La plantilla d’interventors s’ha reduït un 45 % en 2 anys, i ha passat de 20 interventors als 11 que actualment presten servei a les terres de Lleida, cosa que ha provocat que molts trens circulin sense interventor i que no es pugui ni adquirir bitllet, ni validar els títols de transport de l’ATM, ja que la gran majoria d’estacions del territori estan tancades sense personal.

A més, el sindicat afegeix que "menys ingressos i xifres de viatgers per sota dels reals distorsionen la reclamació unànime de comptar amb un nucli de rodalies a Lleida, en el termes establerts per CCOO al projecte del sindicat 'Rodalies Lleida, un tren per a classe treballadora', que és el referent de les institucions i les entitats del territori per tenir una mobilitat ferroviària digna a les terres de Lleida".

En general, a tot Catalunya, la principal demanda de CCOO és l’augment de la plantilla. La falta de personal comercial, tant en estacions com en trens i centres de gestió qüestiona la qualitat d’un servei essencial per a la ciutadania, que està, afirma el sindicat, molt deteriorat des de fa temps, una situació que s’hauria vist agreujada per la pandèmia del coronavirus i provocaria la inseguretat d’usuaris i usuàries i treballadors i treballadores, que CCOO afirma que conviuen amb "un frau desmesurat, actes vandàlics i agressions".

Comentaris