04.08.2021 |
Territoris.cat

El certamen literari Ficcions rep 250 inscripcions de 24 centres educatius de Lleida

Seleccionats lleidatans en edicions anteriors del certamen Ficcions
Seleccionats lleidatans en edicions anteriors del certamen Ficcions
El certamen literari Ficcions rep 250 inscripcions de 24 centres educatius de Lleida

Un total de 215 alumnes de 24 centres educatius de Lleida participen en el concurs de creació literària enfocat a joves de 14 a 18 anys. L’IES Josep Vallverdú és el centre més participatiu de la demarcació amb un total de 49 inscrits. 

En total, Ficcions ha aconseguit 3.801 joves inscrits de 305 escoles d’arreu del territori de parla catalana, xifres que suposen un creixement del 6% respecte a l’any passat; un rècord de participació absolut en la història del concurs. Per comarques, la més participativa de la demarcació de Lleida és Les Garrigues amb 124 inscrits, seguida de Segrià, que té 94 participants. 

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 11 d’octubre i es van tancar el 5 de febrer amb més de 1500 històries publicades  

unnamedEl funcionament 

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursen 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.  

Prenent cinc inicis de novel·la (Curial e Güelfa- anònim-; La felicitat d’un pollastre a l’ast de Marta Soldado, Les paraules ferides de Jordi Sierra i Fabra, la Bruixa de Camilla Läzkberg: Estudi en lila de Maria Antònia Oliver), els participants han escrit un relat dividit en tres capítols i l’han publicat a la pàgina web del concurs. Els alumnes han participat tant de manera individual com en grup de fins a tres persones. 

Jurat, premis i gran final 

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà el lliurament de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona). 

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. El segon premi serà un iPod Touch i els guanyadors territorials rebran com a reconeixement de la millor història de cada zona un reproductor mp3. A més, també es premiarà el treball dels professors més motivadors de cada territori amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar i/o esmorzar inclòs. 

El certamen literari Ficcions rep 250 inscripcions de 24 centres educatius de Lleida
comentaris