02.07.2022 |
Territoris.cat

Els Borges Blanques celebra la cinquena Firra i Mollerussa la segona Birramoll

Firra Cervesa Artesana Borges Blanques
Firra Cervesa Artesana Borges Blanques
Els Borges Blanques celebra la cinquena Firra i Mollerussa la segona Birramoll

Les Borges Blanques reunia aquest dissabte més de dues mil persones al Parc del Terrall al voltant de la cinquena edició de la Fira de la Cervesa Artesana Firra, en la que hi van participar onze elaboradors del territori que van presentar una trentena de varietats d'aquesta beguda cada cop més apreciada i amb més demanda.

Els Amics de la Cervesa de les Garrigues, organitzadors de la Firra, van mostrar la seva satisfacció, per la resposta de públic de l'edició d'enguany, que ha constatat la consolidació de la convocatòria a la capital de les Garrigues. S'ha de destacar que el complement musical de les bandes The Big Jamboree i A Sound of Thunder van tenir molt a dir en l'èxit de la mostra de les Borges Blanques.

Firra Cervesa Artesana Borges Blanques  (2)Una festa de la cervesa ja de referència al territori, sobretot, gràcies a l'entorn idíl·lic dels jardins del Terrall i a la programació d'actes dirigits al públic familiar que han comptat amb una gran afluència d'infants sota el paraigua de la Firraxics; amb inflables i diverses actuacions programades per als més menuts com la del Biel Lo Pallasso.

L'entitat ha aprofitat el balanç per agrair la participació, l'actitud i el desenvolupament de la jornada, que ha comptat, entre altres, amb la col·laboració de la cerveseria O'Brothers, l'Ajuntament de les Borges i l'Ateneu Popular Garriguenc

Presentació de la nova cervesa Matoll&Mollerussa amb aigua del Canal d'Urgell

La proposta cervesera a Mollerussa arribava a la segona edició amb un caire diferent, ja que la iniciativa va néixer de la cerveseria de Belianes Matoll i el consistori de la capital del Pla d'Urgell, amb l'elaboració d'una cervesa amb personalitat pròpia, tan pel que fa a les seves característiques com a la presentació. Matoll va elaborar la primera anyada de la Matoll&Mollerussa i va etiquetar l'ampolla amb el disseny de l'artista local Sergi Gaya, i la fórmula d'enguany l'etiquetava la creació de la dissenyadora Carme Maria Martín.

Birramoll en el Parc Municipal de MollerussaLa Birramoll es va celebrar el diumenge en el Parc Municipal, també amb la component musical del trio Pascual&els Desnatats, format per membres de La Terrasseta de Preixens, i Pinga Patxot, un quartet de músics de Ponent inspirat per la música tradicional de l'Europa de l'Est i els ritmes mediterranis.

Birramoll 2018 (1)La Matoll&Mollerussa, es comercialitzarà a partir d'aquesta setmana als establiments habituals després que de la primera versió se n'hagin venut prop de 5.000 litres en un any, dels quals 3.000 han estat en ampolla i una part també s'ha exportat a França.

Els Borges Blanques celebra la cinquena Firra i Mollerussa la segona Birramoll
comentaris