Un tour solidari de 1.211 kilòmetres per recollir diners per a l'ONG Open Arms

Aquest és l'objectiu de dos ciclistes lleidatans, Maurizio Sartori i Carles Sarroca, que emprendran el seu viatge el 18 d'agost

Maurizio Sartori i Carles Sarroca
photo_camera Maurizio Sartori i Carles Sarroca

Dos ciclistes lleidatans, Maurizio Sartori i Carles Sarroca, faran una marxa solidària per recollir diners per a l'ONG Open Arms.

Durant cinc dies, amb el 'Tour du Mao', recorreran en bicicleta els 1.211 quilòmetres que separen Lleida i la ciutat italiana de Monza, acumulant 13.500 metres de desnivell durant el trajecte que els portarà per Catalunya, Andorra, França i Itàlia

Amb aquest repte, Sartori i Sarroca combinen la seva passió pel ciclisme amb la voluntat de visibilitzar el treball que porta a terme Open Arms i recollir fons perquè aquesta organització.

Sartori va idear fa uns anys el 'Tour du Mao' per homenatjar el seu pare difunt i que l'ha portat a recórrer en bicicleta diferents trajectes de llarga distància. Enguany, s'ha fixat l'objectiu de recórrer els 1.211 quilòmetres que hi ha entre Lleida, la ciutat on resideix, i Monza, on va néixer i, per això, li han donat el nom de 'Tour du Mao, on visc, d'on vinc'.

A més, ha volgut donar un caire solidari a aquest nou "repte" en el qual l'acompanyarà també Carles Sarroca.

Les donacions es poden fer a través d'un compte Paypay que han obert. El 100% de les aportacions que obtinguin les destinaran a Open Arms per tal de contribuir en la tasca que porta a terme

Aquesta aventura portarà Sartori i Sarroca a recórrer un total de cinc etapes, d'entre 160 i 313 quilòmetres diaris.

Hauran de superar els Pirineus i els Alps, així com diferents ports de muntanya com és el cas dels colls d'Envalira o del Galibier

Sartori i Sarroca sortiran de Lleida el 18 d'agost al matí i la primera etapa els durà fins a Ax-Les-Thermes. En la segona, arribaran a Nimes. L'endemà, continuaran el recorregut per territori francès fins a Guillestre. En la quarta etapa entraran a Itàlia i preveuen arribar fins a Torí. Finalment, el darrer dia, el 22 d'agost, l'objectiu és arribar a Monza.

Els dos ciclistes es costejaran el trajecte, així com la majoria de tot l'equip necessari per cobrir el recorregut, durant el qual només estaran acompanyats per una furgoneta conduïda per Marina Revilla que els facilitarà l'avituallament.

Qui ho vulgui, podrà saber en cada moment al lloc en es troben els dos ciclistes durant el recorregut mitjançant un sistema de 'GPSlivetracking' i també podran seguir les seves experiències a través de les xarxes socials dels ciclistes, seguint els hashtags #TourduMao2021 i #TourduMao.

Comentaris