25.02.2021 |
Territoris.cat

Com multiplicar les plantes i com regar-les segons les varietats

Pexels Flower-1
Per multiplicar les vostres plantes, us donem un truc amb què podreu tenir totes les que vulgueu. Fotos: Pexels
Com multiplicar les plantes i com regar-les segons les varietats

Si voleu saber de quina manera multiplicar les vostres plantes, us donem un truc amb què podreu tenir totes les plantes que vulgueu, però gastant pocs diners.

Si teniu plantes a casa podeu fer que en sorgeixin plantes noves. Procureu utilitzar les més antigues que teniu i feu esqueixos. 

Depenent de la varietat de la planta, podreu dividir les mates també. 

L’opció de dividir les mates és molt senzilla de fer, no és de cap manera un procediment complicat. L’important que cal tenir en compte és separar les mates a partir de la planta que ja teniu. Pexels flowerPer això separeu els trossos amb un ganivet, tenint cura de no eliminar les fulles i les arrels. Prepareu un test amb terra i planteu seguidament el tros dividit. Heu de tenir les mates sempre humides, no deixeu que la terra s’assequi. Manteniu la humitat i procureu no treure el nou exemplar a l’exterior. No deixeu que la llum del sol li toqui directament i menys el vent.

Per altra banda, els esqueixos s’aconsegueixen tallant branques petites i deixant-les en aigua. Quan veieu aparèixer les arrels, estaran llestos per plantar. Seguiu un manteniment bàsic i llest, ja tindreu un grapat de plantes noves, a un baix cost.

Font: decoracionyjardines.com

Regar segons les plantes

Interpretant els senyals que ens donen les plantes i el terreny, podrem saber si és necessari regar o no.

És important que eviteu inundar zones i procureu un reg polvoritzat i general. És millor repetir el reg que no pas aportar massa aigua.  Flor-Pexel

També recordeu que la primera hora del matí i el vespre o la nit són els moments més adequats per regar, ja que les plantes poden aprofitar l’aigua millor.

Hi ha varietats que no accepten bé una gran quantitat d’aigua, però, la majoria de les plantes i espècies posseeixen sistemes que resisteixen les sequeres. Per això, combineu ambdues capacitats i feu el reg amb un dia per mig. 

Si noteu taques grogues o marrons a les fulles, potser us esteu excedint en el reg. I si la planta està resseca, potser no està rebent suficient reg.

Recordeu que hi ha varietats que no accepten bé la humitat en les fulles o en les flors. 

Per evitar problemes és millor fer un reg superficial a la terra de conreu

Si la planta requereix d’humitat a les fulles, podeu polvoritzar o humitejar amb cotons mullats en aigua.

Controleu el drenatge de les plantes de testos per evitar el podriment de les arrels.

Font: hogar.comohacerpara.com

 

 

Com multiplicar les plantes i com regar-les segons les varietats
comentaris