24.09.2021 |

Les comarques de Lleida afronten l’agost amb unes previsions òptimes d’ocupació

Hotels, càmpings i cases rurals assoliran unes xifres excel·lents que podrien aproximar-se a les del 2019

© Oscar Rodbag-Arxiu Pnaltpirineu
© Oscar Rodbag-Arxiu Pnaltpirineu
Les comarques de Lleida afronten l’agost amb unes previsions òptimes d’ocupació

La demarcació de Lleida assolirà aquest mes d’agost el punt àlgid de la temporada estiuenca, amb una ocupació que en determinats sectors i zones podria aproximar-se fins i tot al 100%.

La progressiva represa de l’activitat turística, fruit de l’increment de la confiança motivat, entre altres factors, per l’avanç de la vacunació i pel caràcter rural i poc massificat de la demarcació de Lleida, els seus encants paisatgístics i la consolidació de les mesures de seguretat sanitàries implementades per les empreses del sector, ha reforçat el rol de Lleida com una destinació segura i consolidada de turisme interior i de muntanya.

El repte d’aquest estiu és superar els resultats de l’any 2020 per al conjunt de la demarcació  i poder assolir un balanç similar al de l’any 2019, que es va tancar amb un rècord històric de viatgers i de pernoctacions

L’estiu del 2019 els allotjaments de turisme reglat de la demarcació de Lleida (hotels, càmpings, turisme rural i apartaments turístics) van assolir un rècord històric amb 565.000 viatgers i 1.428.000 pernoctacions.

Els representants del sector dels allotjaments es mostren també optimistes sobre l’evolució de la campanya estiuenca, ja que les reserves de cara a aquest mes d’agost són bones. Segons expliquen, el mes de juliol ha estat bo per als hotels, sobretot de la zona pirinenca, amb un 40-50% d’ocupació entre setmana i un 80-90% els caps de setmana, mentre que la plana ha registrat un 40% d’ocupació entre setmana.

Es preveu un 80-90% d’ocupació lineal durant les tres primeres setmanes d’agost a les zones de muntanya

Pel que fa a les cases rurals de Lleida, es confirma la bona ocupació del mes de juliol (entre un 60 i un 70% a la plana i entre un 70 i un 80% al Pirineu) i que les previsions per a agost són molt bones (un 70% a la plana i pràcticament un 100% al Pirineu). També s’espera un setembre amb bons resultats. 

Pel que fa als càmpings de Lleida, el mes de juliol ha estat lleugerament més fluix que el de fa un any, amb un 60% d’ocupació durant els caps de setmana (quasi un 100% pel que fa als bungalous) però amb un progressiu increment de les reserves. Per al mes d’agost preveu una ocupació molt alta, i igualment s’espera un setembre bo.

La gran majoria d’usuaris han estat catalans, amb una presència sensible de campistes bascos i valencians i una absència quasi total d’estrangers. 

Les comarques de Lleida afronten l’agost amb unes previsions òptimes d’ocupació
comentaris