Consells per Evitar Estafes i Protegir les Teves Compres en Línia

Comprar amb seguretat durant el Black Friday: Evitar estafes i fraus en les ofertes del 2023

Amb l'arribada imminent del Black Friday 2023, la Policia ha emès una alerta destacant els riscos d'estafes que els consumidors podrien enfrontar durant aquesta temporada de compres frenètica.

A través del temps, s'han creat moltes pàgines web fraudulentes amb l'oportunitat del Black Friday. Aquestes pàgines han llançat campanyes publicitàries enganyoses per a reconegudes marques de moda, accessoris i electrònica. Aquestes pàgines falses es disfressen amb gran habilitat, reproduint fidelment l'aparença de les pàgines oficials i oferint descomptes increïbles.

L'objectiu és assegurar que aquest esdeveniment de descomptes massius no esdevingui un "black frau". A continuació, es presenten consells crucials per evitar caure en trampes i perdre diners durant aquesta festa comercial.

1. Desconfiança davant ofertes massa irresistibles: La policia adverteix sobre productes gratuïts a canvi d'un simple "like" o promocions que semblen massa bones per ser certes. Aquestes ofertes sovint són eines per als delinqüents per aconseguir dades personals dels usuaris.

2. Correu electrònic i enllaços falsos: Les promocions falses, especialment les que es distribueixen a través de correus electrònics amb enllaços sospitosos, són un focus d'estafes. És recomanable verificar la veracitat de les ofertes i no fer clic en enllaços desconeguts.

3. Suplantació de companyies de missatgeria: Els estafadors utilitzen correus que aparenten ser de empreses de missatgeria, amb enllaços fraudulents. La policia subratlla la importància de comprovar l'autenticitat d'aquests missatges i evitar clicar en enllaços desconeguts.

4. "Typosquatting" o ciberocupació per error tipogràfic: Es destaca la tècnica del "Typosquatting," una estafa que implica la creació de pàgines web similars a les originals. Es recomana examinar detalladament les adreces electròniques per detectar alteracions subtils que puguin indicar una pàgina fraudulenta.

5. Desconfiança davant preus massa baixos: Si un producte sembla massa barat per ser cert, la policia insta a la desconfiança. Sovint, els ciberdelinqüents suplanten marques conegudes amb preus molt per sota del mercat.

Mesures de Seguretat: Es recomana accedir als llocs web oficials i instal·lar un antivirus actualitzat al dispositiu. La policia subratlla la importància de verificar que les adreces electròniques comencin amb "https" i ofereix consells sobre seguretat al mòbil, com l'ús d'autenticació biomètrica i notificacions d'activitat.

Comprar en línia amb Precaució: El creixent ús del telèfon mòbil per a les compres en línia ha elevat el risc d'estafes. Les mesures de seguretat inclouen l'ús de funcions biomètriques i notificacions d'activitat en aplicacions de pagament.

Consells Finals per Evitar Estafes: S'ofereixen consells pràctics com evitar compres compulsives, assegurar-se que el domini web sigui fiable, evitar enllaços de promocions desconegudes i contrastar les ofertes amb les pàgines oficials de les marques.

En resum, amb el Black Friday a l'horitzó, la prudència i la consciència dels riscos poden ser les millors defenses contra les estafes en línia. Per gaudir realment de les ofertes, és essencial mantenir-se vigilant i adoptar mesures de seguretat adequades.

Comentaris