La conca del Segre i el baix Ebre continuaran en estat d'emergència fins al 31 de juliol

Així ho ha fet saber la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) a través de l'avançament quinzenal de l'informe mensual de sequera del juliol
Pantà de Rialb a menys d'un 7% de la seva capacitat - Foto: Anna Berga
photo_camera Pantà de Rialb a menys d'un 7% de la seva capacitat - Foto: Anna Berga

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha publicat aquest divendres l'avançament quinzenal de l'informe mensual de sequera del juliol. Malgrat les pluges del mes de juny, preveu que la conca del Segre i el baix Ebre continuïn en estat d'emergència a 31 de juliol "amb tota probabilitat". Igualment, en funció de com evolucioni la climatologia, la CHE també estima que a finals de mes, les conques del Noguera Pallaresa i del Noguera Ribagorçana segueixin en alerta pe la sequera. La confederació valora que la situació que s'ha viscut les darreres setmanes ha sigut "atípica" ja que encara avui hi ha molts embassaments que disposen de més reserves que fa un mes.

La CHE també preveu que a finals de juliol, en funció de les pluges i el descens de les reserves, seguiran en estat d'emergència la zona de la capçalera i eix de l'Ebre i la del Iregua. Així mateix, seguiran amb tota probabilitat en alerta les conques del Huerva, el Gállego i el Cinca, l'Aragón i Arbas.

Comentaris
Més a Societat