29.06.2022 |

El Departament d'Acció Climàtica impulsa els ajuts que arrelen els joves al medi rural

Els ajuts compten amb un pressupost de 110.000 euros, 40.000 dels quals aportats pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Networking Odisseu Segrià Nord ©Imatge arxiu
Networking Odisseu Segrià Nord ©Imatge arxiu
El Departament d'Acció Climàtica impulsa els ajuts que arrelen els joves al medi rural

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha impulsat els ajuts al Pràcticum Odisseu que gestiona l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i que vetllen per arrelar el jovent al medi rural

Aquests ajuts formen part del projecte de cooperació Leader 'Odisseu, per al retorn i la inserció dels joves en el medi rural'. La iniciativa parteix d'un pressupost de 110.000 euros, 40.000 dels quals els ha aportat l'organisme responsable d'impulsar la convocatòria. 

Aquesta estratègia ofereix als joves universitaris una estada de pràctiques remunerades a les empreses geolocalitzades en municipis rurals. D'aquesta manera, s'incentiva la competitivitat empresarial i el retorn d'aquests joves a les zones rurals

Ajuts al Pràcticum Odisseu ©Imatge arxiu
Ajuts al Pràcticum Odisseu ©Imatge arxiu

Pràcticum Odisseu ofereix ajuts de 900 euros per 120 empreses i institucions del territori amb la intenció de cofinançar el 50% de les pràctiques. L'estudiantat ha de realitzar un mínim de 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de 2022 i rebrà una remuneració de 6 euros mínims per hora treballada, sumant un total de 1.800 euros com a contraprestació total.

Aquesta convocatòria es destina a les empreses, entitats o institucions que tenen el seu lloc de treball en un entorn rural i busquin la contractació de joves universitaris que estan cursant el títol oficial de grau o màster als centres del sistema universitari de Catalunya, durant el curs acadèmic 2021-2022.

El termini de presentació de les sol·licituds acaba el pròxim 27 de juny.

Quines entitats són les promotores del projecte?

Les entitats promotores del projecte de cooperació Leader Odisseu són la Secretaria d'Agenda Rural del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, amb la col·laboració de la Direcció General d'Universitats del Departament de Recerca i Universitats, l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya, els grups d'acció local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.

Qui coordina el projecte?

El grup Leader Consorci Grup d'Acció Local Alt Urgell-Cerdanya coordina aquest projecte, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2022, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER)

El Departament d'Acció Climàtica impulsa els ajuts que arrelen els joves al medi rural
comentaris